fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

Vlasnik ste kuće, stana ili vikendice u kojima ne boravite i razmišljate o oglašavanju svog objekta za turističko iznajmljivanje? U nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta i preporuka kako započeti i održavati proces oglašavanja i iznajmljivanja:

1. Određivanje realne cijene
Poslovna logika je jednostavna: veća ponuda = manja cijena. Samim tim se ne može očekivati da godine prolaze, a cijene ostanu iste. Zato nemojte držati visoke cijene apartmana koje će na prvu odbiti goste, jer ćete tako veći dio godine imati prazne apartmane. Ako želite imati visoke cijene, onda uložite u kvalitetu, sadržaj, izgled i udobnost smještaja kojima ćete da cijenu apartmana i opravdate.

Kako odrediti optimalnu cijenu apartmana

2. Surađujte sa turističkim agencijama
Postoji nekoliko metoda za privlačenje posjetitelja u vaš smještaj. Neki od načina su putem raznih web stranica ili u suradnji s turističkim agencijama. Prednost rada sa turističkim agencijama je u tome što će one uglavnom popuniti vaš smještajni kapacitet na duži vremenski period (tjedan ili dva, a ne samo jedan dan) i dovesti vam provjerene i kvalitetne posjetitelje, a uz to će uzeti i vrlo niske provizije.

Paketi suradnje s Mostar Property Management agencijom

3. Budite upoznati sa zakonima i propisima
Budite svjesni državnih i lokalnih zakona. Poznavanje ovih zakona može vam pomoći da osigurate da ih poštujete, štiteći vas od velikih novčanih kazni i potencijalnih tužbi. Ove zakone morate imati na umu kada pišete ugovore o zakupu, reklame, kao i kada komunicirate sa stanarima.

4. Kvalitetno prezentiranje ponude
Kao iznajmljivač svojim potencijalnim gostima trebate prezentirati svoj smještaj na što kvalitetniji način. Za to postoje mnoštvo opcija kao što razni Booking servisi, društvene mreže ili portali nekih turističkih agencija. Svejedno koji način prezentiranja odabrali, potrebno je da to uradite na kvalitetan način i uližite svoja sredstva i svoje vrijeme kako bi se vaša ponuda isticala od drugih.

6 laganih koraka za poboljšavanje vaše vidljivosti na Booking.com

 

5. Uložite u profesionalnog fotografa
Jedan od najboljih načina da biste povećali vidljivost vašeg oglasa jesu fotografije. Bitno je da te fotografije budu kvalitetne, jer osim toga što je gostima bitno da oglas ima fotografije, bitna im je i kvaliteta samih fotografija. Naravno da bi imali dobre fotografije svoje nekretnine bilo bi poželjno da unajmite profesionalnog fotografa kako biste bili sigurni da imate dobro odrađen posao.

Luxury Beachfront villa Frida
Luxury Beachfront villa Frida

Važnost fotografije apartmana

6. Napravite zanimljiv, ali točan opis smještaja
Opis objekta, pored fotografija, na oglasima je jedan od najbitnijih marketinških alata. Ne uzimajući u obzir da li nekretninu oglašavate putem neke agencije ili putem nekog popularnog internet servisa, potrebno je uložiti dosta vremena kako biste imali kvalitetan opis. Mnogi iznajmljivači ne daju dovoljno pažnje pisanju opisa pa samim tim njihovi opisi nemaju dovoljno pruženih informacija o apartmanu ili imaju mnoštvo gramatičkih grešaka, tim potezom samo odbijaju potencijalne goste jer stvaraju dojam amaterizma.

7. Budite aktivni na društvenim mrežama
Društvene mreže ne funkcioniraju na način da će napuniti naše apartmane. Nego postojanje na društvenim mrežama ima bitne prednosti koje nisu zanemarive:
– Jačanje vidljivosti
– Bolja komunikacija
– (besplatna) reklama
– Jačanje povjerenja
Zato je jako bitno imati profile na raznim društvenim mrežama i naravno biti aktivan na njima. Jedno od važnijih pravila za pisanje reklama ili oglasa na društvenim mrežama jeste da nikad ne pišete dugačke objave jer je pažnja korisnika društvenih mreža jako površna.

Social media

 

8. Održavajte smještaj urednim
Svaki gost očekuje čist i uredan smještaj. Osigurajte čiste plahte, madrace i ručnike; vodite računa o higijenskim uvjetima u kupaonici; temeljito očistite kuhinju, kuhinjski pribor i električne uređaju. Okućnica, dvorište i parking ne smijete zanemariti tako da i oni moraju biti uredni i održavani.

Kako pripremiti smještajni objekt za turističku sezonu

 

9. Definirajte dodatne usluge
Kao što smo prethodno spomenuli bitno je da za sve te usluge jasno definirate i istaknete cjenovnik kako ne bi došlo do nesuglasica kad bi gostima nešto naplatili, a oni su to možda smatrali već uključenim u cijenu samog smještaja. Zato budite transparentni sa cijenama svojih usluga kako biste izbjegli moguće neugodnosti ili loše recenzije i prigovore od strane gostiju.

Važnost ujednačene cijene smještaja kroz sve prodajne kanale

10. Pratite trendove
Da bi zadržali zadovoljne goste i povratak starih gostiju jako je važno pratiti trendove na tržištu iznajmljivanja smještaja, te se prilagođavati promjenama na tržištu, zahtjevima i željama gostiju. Možete npr. pratiti ponude uspješnih iznajmljivača u vašem mjestu i vidjeti koje sve usluge oni nude te pratiti kakve su im recenzije. Tada možete i vi primijeniti neke od njihovih usluga kako biste poboljšali kvalitetu vašeg smještaja. Samim tim morate biti jako informirani o današnjim trendovima i prilagođavati se njima kako biste bili konkurentni.

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. Mostar Property Management  je agencija za iznajmljivanje apartmana koja okuplja tim stručnjaka koji će se pobrinuti o svemu, počevši od profesionalnih opisa i postavljanja na prodajne i rezervacijske kanale, do oglašavanja, komunikacije i brige o gostima, gdje se vodi računa o naplati smještaja, čišćenja i održavanja Vašeg objekta. Na Vama je samo da se opustite i uživate dok Vaša nekretnina donosi novac.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

 Mob: +387 63 035 427

 Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

 E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024