fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Tajna uspješnog iznajmljivanja

Kao privatni iznajmljivač  sigurno ste se zapitali – kako da zainteresiram što više gostiju za moj smještaj? Naša misija je da pomognemo  privatnim iznajmljivačima kao što ste Vi da dobijete što veću popunjenost objekta uz što bolju cijenu.

Za privući goste, potaknuti ih da se zadrže na vašoj stranici te da u konačnici rezerviraju baš vas smještaj  važno je omogućiti im što lakši postupak rezervacije. To je lakše reći nego učiniti.

Pošto se svakodnevno bavimo oglašavanjem i povećanjem popunjenost odlučili smo u ovom tekstu navesti osnovne stvari koje igraju ključnu ulogu u prezentaciji smještaja.

Fotografije – uredite vaš izlog!

Da bi ste se oglasili na prodajnim kanalima  potrebne su Vam profesionalne fotografije. . To je investicija na kojoj ne treba štedite. Jednom napravljene profesionalne fotografije mogu vam poslužiti i do 5 godina. Sve dok se smještaj ne bude renovirao ili dok ne budu neke velike promjene u samom smještaju (promjena kupaonice, kuhinje, kreveta itd…).

Potrebno je imati negdje između 15 do 40 kvalitetnih fotografija, s tim da 30% fotografija može biti vanjski dio smještajnih objekta i okolnih atrakcija (susjedstva,ulice, zgrade, šetnice, okućnice itd…)

Objekti sa više od 16 profesionalni fotografija dobivaju čak 125% više interesa gostiju.

Savjet: Prvih 5 slika koje postavljate na stranice neka budu najatraktivnije slike objekta.

Svim našim klijentima možemo preporučiti suradnju sa provjerenim profesionalnim fotografom sa kojim mi surađujemo.

Komentari – često odlučujući faktor kod rezerviranja smještaja

Znamo da su pozitivni komentari jako bitni u našem poslu. Vidimo da su često odlučujući faktor kod rezerviranja. No iz iskustva smo naučili da će uvijek biti i negativnih komentara. Rekli bi da koliko se god vi trudili oko gostiju uvijek će biti gostiju koji nisu zadovoljni, negdje oko 10%. Ipak loš komentar ne mora nužno umanjiti vas kredibilitet i utjecati negativno na prodaju. Mi predlažemo da na negativan komentar gledate kao na priliku za učenje i rast.

Statistika interesa na osnovu broja komentara

Dvije stvari koje možete napraviti kod loših komentar.

  1. Zahvaliti gostu na kritici i ispraviti/popravitii dio na koji je se gost žalio.
  2. Objasniti gostu da njegova kritika ne kvalitetno argumentirana.

Primjer koje mi možemo navesti iz našeg iskustva je sljedeći :

Gost je rezervirao privatni apartman. Ostavio je kritiku da je sve bilo uredno, osoblje perfektno itd… Ali ostavo je ocijene 7.1 za ukupan dojam jer kako je on naveo apartman nije u hotelu.

Odmah smo uvidjeli da je gost pogriješio, te  da nije detaljno pročitao svoju rezervaciju. Gostu smo se prvo zahvalili  a onda i ukazali na njegovu pogrešku.

Primjer komentara

Kada potencijalni  gost u budućnosti čita vaše komentare, uvidjeti će da se radi o profesionalnom i kvalitetno domaćinu koji brine o svojim gostima.

Savjet: Zatražite komentar – osobno ili putem e-maila zatražite da vam gost ostavi komentar.

Savjet: Briga oko dolaska i ispraćaja gosta uveliko utječe na gostov komentar. Upamtite imate 15 – 30minuta vremena da ostavite dobar dojam.

Savjet: Na dolasku – dočekajte svog gosta sa smiješkom, zdravicom, voćem ili nekom sitnicom!

Savjet: Na odlasku – Ispratite svog gosta sa smiješkom i zahvalite mu se što je odabrao baš Vas!

Definiranje cijena

Naša analitika pokazuje da smještajne jedinice koje imaju cijene raspoređene po sezonama i broju ljudi imaju veću stopu popunjenost  od objekata koji to nemaju.

Cijena za Vaš objekta ne može biti ista za 2 osobe i za 6 osoba. Niti cijena za vaš objekta  može biti ista u srcu sezone i van nje.

Cjenovni period možete rasporediti u 4 kategorije a to su :

  • Van sezona 1.11 – 1.4.
  • Pred Sezona 1.4 – 1.6.
  • Sezona   1.6. – 1.9.
  • Pod Sezona 1.9. – 1.11.

Savjet : cijene formirajte po sezonama

Savjet: Pazite na ključne datume : koncerti, Nova Godina i sl.

Savjet: da bi ste uspješno postavili optimalnu cijenu vašeg smještaj morate osluškivati tržište. Jer tržište diktira cijenu.

Ako je potražnja velika i popunjenost dobra onda cijena ide gore. Ako je potražnja niska i popunjenost je mala onda cijena ide dolje.

Više o savjetima  za određivanje najbolje cijene smještaja objaviti ćemo u našem idućem članku.

Budite  fleksibilni

Sve više gostiju se odlučuje na rezerviranje smještaja koji ima fleksibilne uvjete otkazivanja, prijave i odjave u smještaj. Istraživanja su pokazala da čak 38% više rezervacija dobiju smještaji sa fleksibilnim pravilima.

Savjet: Fleksibilnost u svakom polju je pozitivna vrlina pa tako i u ovome.

Odgovaranje na upiti

Potencijalni gosti biti će odmah skloniji rezervirati ako im brzo odgovorite na njihove upite. Zapravo, vlasnici koji odgovore na upit u roku od šest sati imaju dvostruko veću vjerojatnost da će upit pretvoriti u rezervaciju.

Savjet: cilj bi vam trebao biti da imate 100% stopu odgovora na upite!

Putnici mogu vidjeti postotak odgovora na vašoj stranici. Održavanje stope odgovora od 100% znači odgovoriti na sve poruke u roku od 24 sata. To je izazov, ali ako to možete učiniti, putnici će biti daleko spremniji da Vas kontaktiraju.

Ažurirajte svoj kalendar

Ako gost vidi da je vaš kalendar nedavno ažuriran, oni znaju da ste aktivni i da ste u suradnji s potencijalnim gostima. Vjerojatnije je da će dobiti odgovor i imati bolje iskustvo.

Nemate vremena? Nema problema!

Ukoliko se ne možete  brinuti o održavanju smještaja u sezoni iz bilo kojeg razloga, Mostar Property Management je u mogućnosti pomoći vam oko organizacije i ovog dijela posla. Nazovite nas ili nam pišite biti će nam drago porazgovarati sa Vama.

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024