fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

Upute za korištenje klima uređaja od strane gostiju

Jedna od tema koja se svake sezone ponavlja, a koja jako ljuti iznajmljivače, zasigurno je korištenje klima uređaja od strane gostiju. 

Danas je klima uređaj neizostavan dio smještaja za iznajmljivanje. Mnogi gosti ne žele uopće razmišljati o rezervaciji smještaja koji nema klimu. 

Iznajmljivači se svake sezone bore sa gostima koji neracionalno koriste klimu, a društvene mreže prepune su žalbi na neodgovorno korištenje klima uređaja od strane gostiju. Često čujemo kako gosti izađu ujutro na u grad i ostave klimu upaljenu u apartmanu po cijeli dan, ili rastvore sve prozore i vrata, a klimu drže uključenu na najjače.

A kada ih upozorite, dobijete nezainteresirani odgovor da su na odmoru i da se ne mogu zamarati tim stvarima. No ovakav nemaran način korištenja često predstavlja veći problem od same potrošnje struje i visokih računa. Povećava mogućnost kvara! 

Što možemo napraviti?

Iako često mislimo da gosti ne znaju koristiti ove uređaje, to zapravo nije istina. Gotovo svi imaju i koriste klima uređaj u svom domu, no ponašaju se odgovornije!

Da bi goste potaknuli na racionalno korištenje klime, na vidnom mjestu u smještaju istaknite upute za korištenje klima uređaja. Trebale bi biti kratke i sažete te na više jezika. To će pomoći podsjetiti goste da odgovorno koriste klimu.

Prilikom pokazivanja smještaja skrenite gostima pažnju na izvješene upute i naglasite da klimu trebaju koristiti racionalno. Istaknite kako uređaj očekuju i žele koristiti i gosti koji dolaze nakon njih, a ako se pokvari to neće biti moguće. Bolje da to napravite odmah, nego da ih kasnije pokušavate uhvatiti i objasniti da se ne mogu tako ponašati.

Osim kratkih, općenitih uputa, dobro je imati i detaljne upute za korištenje upravo vašeg tipa klime. Ove vodiče možete zatražiti u servisu gdje ste kupili klimu ili ih pronaći na Internet stranicama proizvođača. Najčešće su više jezični, pa ih lako možete isprintati i ostaviti u smještaju.

Nadamo se da ćemo uz ove taktike konačno dočekati sezonu kada će se gosti (barem većina) ponašati odgovorno i racionalno prilikom korištenja klima uređaja!

Link za preuzimanje uputa za korištenje klima uređaja

TIP: Ako kupujete novu klimu potražite da imate opciju da je možete kontrolirati putem mobilne aplikacije, tako ćete u svakom trenutku moći upravljati vašom klimom.

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Šadrvan - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool
Villa Clea - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Doček Nove 2024. godine u većim BiH gradovima
November 30, 2023
Airbnb ažuriranja za zimu 2023.
November 10, 2023
Kako održati popunjenost apartmana tijekom niske sezone 2023
November 6, 2023