Upute za korištenje klima uređaja od strane gostiju - Mostar Property Management
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Upute za korištenje klima uređaja od strane gostiju

Jedna od tema koja se svake sezone ponavlja, a koja jako ljuti iznajmljivače, zasigurno je korištenje klima uređaja od strane gostiju. 

Danas je klima uređaj neizostavan dio smještaja za iznajmljivanje. Mnogi gosti ne žele uopće razmišljati o rezervaciji smještaja koji nema klimu. 

Iznajmljivači se svake sezone bore sa gostima koji neracionalno koriste klimu, a društvene mreže prepune su žalbi na neodgovorno korištenje klima uređaja od strane gostiju. Često čujemo kako gosti izađu ujutro na u grad i ostave klimu upaljenu u apartmanu po cijeli dan, ili rastvore sve prozore i vrata, a klimu drže uključenu na najjače.

A kada ih upozorite, dobijete nezainteresirani odgovor da su na odmoru i da se ne mogu zamarati tim stvarima. No ovakav nemaran način korištenja često predstavlja veći problem od same potrošnje struje i visokih računa. Povećava mogućnost kvara! 

Što možemo napraviti?

Iako često mislimo da gosti ne znaju koristiti ove uređaje, to zapravo nije istina. Gotovo svi imaju i koriste klima uređaj u svom domu, no ponašaju se odgovornije!

Da bi goste potaknuli na racionalno korištenje klime, na vidnom mjestu u smještaju istaknite upute za korištenje klima uređaja. Trebale bi biti kratke i sažete te na više jezika. To će pomoći podsjetiti goste da odgovorno koriste klimu.

Prilikom pokazivanja smještaja skrenite gostima pažnju na izvješene upute i naglasite da klimu trebaju koristiti racionalno. Istaknite kako uređaj očekuju i žele koristiti i gosti koji dolaze nakon njih, a ako se pokvari to neće biti moguće. Bolje da to napravite odmah, nego da ih kasnije pokušavate uhvatiti i objasniti da se ne mogu tako ponašati.

Osim kratkih, općenitih uputa, dobro je imati i detaljne upute za korištenje upravo vašeg tipa klime. Ove vodiče možete zatražiti u servisu gdje ste kupili klimu ili ih pronaći na Internet stranicama proizvođača. Najčešće su više jezični, pa ih lako možete isprintati i ostaviti u smještaju.

Nadamo se da ćemo uz ove taktike konačno dočekati sezonu kada će se gosti (barem većina) ponašati odgovorno i racionalno prilikom korištenja klima uređaja!

Link za preuzimanje uputa za korištenje klima uređaja

TIP: Ako kupujete novu klimu potražite da imate opciju da je možete kontrolirati putem mobilne aplikacije, tako ćete u svakom trenutku moći upravljati vašom klimom.

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Vila Idila Buna Mostar Vila sa otvorenim bayenom i privatnom plažom
Luksuzna Vila horizon Blagaj Mostar
vila-blossom-blagaj-mostar
vila-verde-blagaj-mostar-garden-open-pool-river-buna
turisticko-odmaraliste-zlatni-dol-feature
vila-oggi-blagaj-mostar
vila-adrie-neum-terasa


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Važnost fotografije apartmana
March 31, 2021
Kontakt sa gostima kao novi fokus
March 30, 2021
Važnost ujednačene cijene smještaja kroz sve prodajne kanale
March 29, 2021