fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Sve što trebate znati o Airbnb-u 2. dio

Zašto je važan naslov oglasa, sažetak, opis  i cijna?

Prvi dio ovog članka mogli ste pročitati na Airbnb Standardi Ugošćivanja. U ovom članku ćemo objasniti kako ispravno napraviti naslov oglasa, sažetak, kratki opis te sadržaj. Također, koje su optimalne cijene za vaš objekta te kako postati Super Host i koji su kriteriji. 

Naslovi Oglasa

Kada smišljate naslov vašeg oglasa razmišljajte kao gosti koji bi htjeli odsjesti u vašem smještaju. Vodite se primjerima drugih naslova i budite kreativni kako bi ste privukli pažnju korisnika. Koristite Google ključne riječi, spomenite znamenitosti i atrakcije koje se nalaze u susjedstvu. Također se koristite pridjevima kao: udoban, miran, romantičan, itd.

Što trebate izbjegavati kod naslova oglasa.

 1. Izbjegavajte navođenje adrese
 2. Nemojte koristiti ID brojeve objekata
 3. Izbjegavajte imena koja nisu opisna
 4. Izbjegavajte ponavljanje imena grada
 5. Nije nužno spominjati pojedinosti koje gosti sami mogu pronaći u sklopu oglasa (broj spavaćih soba ili kupaonica, itd).
Primjer lošeg naslova oglasa
Primjer lošeg naslova oglasa

Sažetak sadržaja i opisi

Cilj sažetka je privlačenje pažnje potencijalnoga gosta kako bi pregledao oglas u cijelosti. Optimalna duljina sažetka je 500 znakova. Sažetak treba biti usredotočen na 5 najzanimljivijih pojedinosti u prostoru. Potrebno je istaknuti sadržaj koji će privući potencijalne goste. Opišite svoj prostor na atraktivan, detaljan i informativan način. Jasno objasnite što vaš prostor čini jedinstvenim, uključujući sve pogodnosti koje nudite ili pravila koja imate.

Što svaki opis treba sadržavati:

 • Podijelite opis objekta po pojedinačnim prostorijama i dijelovima Vašeg doma
 • Koristite jasan jezik i jednostavne opise
 • Koristite polja dostupna u rubrici opisa objekta
 • Budite precizni i realni
opisi objekata
opisi objekata

Sadržaj je jedan od stvari koje vaš oglas čine posebnim. Dobar sadržaja koje ga čine udobnim, pogodnim za obitelji ili radnim prostorom. Pružite što više informacija o svome objektu kako bi Airbnb mogao spojiti filtrirane pretrage gostiju koji imaju određene zahtjeve s Vašim prostorom.
Navedite sve sadržaje unutar objekta i pobrinite se da je svaki od njih dostupan i funkcionalan.

Kako odabrati konkurentnu cijenu za vaš objekt?

Cijene su jako bitne za vaš objekt. Ovdje postoje dvije stvari koje treba jako dobro razumjeti. U prvom slučaju,  ukoliko postavite prevelike cijene, vaša jedinica će dobivati nedovoljan broj rezervacija i Airbnb će je slabije rangirati. Također, ukoliko postavite preniske cijene onda se pitate da li ste mogli izdati vaš objekt po većim cijenama nego za koje ih sada nudite. Cijena igra jako veliku ulogu dali će gost rezervirati vaš objekta ili ne. Tu se često zna raditi i o razlici od samo par eura zbog kojih je gost odabrao neki drugi smještaj a ne vaš.

Savjeti koje Vam mogu pomoći u određivanju cijena:

 • Provjerite cijene sličnih smještaja u Vašem gradu, i postavite cijenu na sličnoj razini kako bi bili konkurentni
 • Za početak postavite nešto nižu cijenu kako bi privukli prve goste, kao i prve recenzije
 • Primjenite popuste i prilagodite cijene

Dostupnost vašeg objekta

Minimalna duljina boravka je ključan čimbenik za dobivanje prve rezervacije. Vaš kalendar u svakom trenutku mora biti ažuriran kako bi prikazao točnu dostupnost vašeg smještaja i kako bi izbjegli otkazivanje. Unutar postavki dostupnosti možete blokirati vrijeme za pripremu između rezervacija ili zaustaviti zahtjeve za dolazak unutar istog dana. Postavite kraći minimalan broj noćenja. Airbnb gosti generalno rezerviraju kraće boravke. Što je veća dostupnost objekta to je veći broj pojavljivanja u rezultatima pretraživanja. Ukoliko postavite minimalan ili maksimalan boravak, dobivati će te samo zahtjeve za rezervacije koji zadovoljavaju te kriterije.

Minimalna Duljina Boravka je Ključan Čimbenik za Dobivanje Prve Rezervacije

Smanjivanje minimalne duljine boravka sa 7 na 3 noći povećava šansu za dobivanje rezervacije 3x!

Utjecaj Smanjenja Minimalne Duljina Boravka (od 7) na šansu za dobivanje rezervacije
Utjecaj Smanjenja Minimalne Duljina Boravka (od 7) na šansu za dobivanje rezervacije

 

Zašto Koristiti Instant book?

Instat booking je vrlo važan gostima. Gosti preferiraju oglase sa aktiviranim Instant Book-om kako bi što brže napravili rezervaciju i izbjegli mogućnost odbijenog zahtjeva. Gosti žele odmah rezervirati smještaj da bi nastavili sa planiranjem ostatka svog putovanja. Ukoliko gost mora čekati čitav dan da bi mu vi potvrdili rezervaciju, vrlo vjerovatno će odustati i smještaj potražiti negdje drugdje. Instant Book također pomaže u boljem pozicioniranju oglasa unutar rezultata pretrage. Gosti češće traže objekte s aktiviranim Instant Book-om. Oglasi su znatno popularniji, što rezultira i osjetno većim brojem rezervacija u usporedbi s oglasima koje ne koriste ovu opciju.

Što je bitno da bi vaš oglas bio popularan?

Brzina odgovora: Korisnici koji odgovaraju na upite unutar sat vremena imaju puno veću šansu za pozicioniranje pri vrhu rezultata pretrage.

Predanost Rezervacijama: Izbjegavajte otkazivanje rezervacija (ukoliko nije riječ o neizbježnim okolnostima). Otkazivanja negativno utječu na poziciju u rezultatima pretrage.

5* Recenzije: Pomažu u boljem pozicioniranju objekata. Algoritam u obzir uzima broj zvjezdica kao i sveukupni broj rezervacija

Važnost Superhost Statusa: Superhost korisnici imaju bolju poziciju u Airbnb tražilici. Čimbenici potrebni za ostvarivanje Superhost statusa pomažu u poboljšavanju pozicije objekta. Gosti imaju opciju korištenja filtera koji prikazuje samo objekte sa Superhost statusom.

Zašto su Recenzije Važne?

 • Recenzije su prilika za izgradnju reputacije na Airbnb-u.
 • Obje su strane emailom obaviještene nakon rezervacije da ostave recenziju.
 • Obje strane imaju 14 dana od odjave kako bi ostavile recenziju. Recenzije se ne objavljuju sve dok je obje strane nisu napisale ili nakon što je prošlo 14 dana.
 • Domaćini i gosti mogu ostaviti javni odgovor na recenziju.
 • Osim toga, domaćini i gostima imaju mogućnost ostavljanja privatnih povratnih informacija jedno drugome.
pozitivni komentari
pozitivni komentari

Kako postati Super Host 

SuperHost
SuperHost

 

Koje uvjeti su potrebni da bi i Vi postali Super Host?

Koje uvjete su potrebni da bi i Vi postali Super Host?
Koje uvjete su potrebni da bi i Vi postali Super Host?

 

Ukoliko želite da vaš Vaš oglas izgleda kvalitetno, ili se jednostavno ne želite time zamarati, brigu o tome prepustite brigu profesionalcima! 

Vaš Mostar Property Management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

 • Povećajte zaradu
 • Channel Manager
 •  Globalna prisutnost
 • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024