fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Rezerviranje privatnog smještaja postalo je popularna opcija među putnicima u posljednje vrijeme. Dok su nekada samo hoteli i resorti bili opcija za putnike, sada se putnici sve više okreću privatnom smještaju. Međutim, kada putnici rezerviraju privatni smještaj, oni imaju visoka očekivanja u pogledu čistoće, udobnosti, sigurnosti i usluge. U ovom članku ćemo istražiti što je gostima bitno kada rezerviraju privatni smještaj i kako iznajmljivači mogu zadovoljiti ta očekivanja.

Čistoća

Jedna od glavnih stvari koja je gostima bitna kada rezerviraju privatni smještaj je čistoća. Gosti očekuju da će im smještaj biti čist i uredan. To uključuje svaki kutak smještaja, od spavaće sobe i kupaonice do kuhinje i dnevnog boravka. Kada gosti ulaze u smještaj, oni žele vidjeti čistoću, osjetiti svježinu, te osjetiti da su prostorije dovoljno prozračene. Iz tog razloga, iznajmljivači trebaju redovito provoditi čišćenje i održavanje smještaja kako bi gostima pružili pozitivan dojam.

Udobnost

Kada gosti rezerviraju privatni smještaj, žele se osjećati ugodno i kao kod kuće. Iz tog razloga, iznajmljivači bi trebali osigurati udoban krevet i kvalitetan madrac, ugodnu posteljinu i ručnike, te dovoljno prostora za odjeću. Klimatizacija ili grijanje također su važni, ovisno o vremenskim uvjetima u vrijeme boravka gosta.

Sigurnost

Sigurnost je jedna od ključnih stvari koje su gostima bitne kada rezerviraju privatni smještaj. Gosti očekuju da će biti sigurni tijekom svog boravka i da će se smještaj nalaziti u sigurnom okruženju. Iz tog razloga, iznajmljivači bi trebali osigurati sigurnosne sustave poput protuprovalnih vrata, osvjetljenja i sigurnosnih kamera, te potencijalno osiguranje smještaja.

Privatni smještaj

Lokacija

Lokacija je još jedna bitna stvar koju gosti uzimaju u obzir pri rezerviranju privatnog smještaja. Gosti žele smještaj koji se nalazi u blizini atrakcija, restorana, trgovina i javnog prijevoza. Uz to, gosti žele sigurnu lokaciju koja će biti dobro osvijetljena, posebno u večernjim satima kada se vraćaju u smještaj.

Komunikacija i usluga

Gosti cijene dobru komunikaciju s iznajmljivačem. Kada putnici rezerviraju privatni smještaj, očekuju jasnu i detaljnu komunikaciju o smještaju i svemu što im je potrebno znati tijekom boravka. Iz tog razloga, iznajmljivači bi trebali biti dostupni putem e-maila ili telefona i odgovarati na upite u što kraćem roku.

Dodatne usluge poput prijevoza, organizacije izleta i doručka također mogu biti dodatni plus za goste koji žele više od samog smještaja. Iz tog razloga, iznajmljivači bi trebali istražiti koje su dodatne usluge najtraženije među gostima i razmotriti mogućnost njihovog pružanja.

Uz navedeno, iznajmljivači bi se trebali truditi pružiti jedinstveno iskustvo gostima. Na primjer, mogu predložiti lokalne restorane, atrakcije i aktivnosti koje bi gosti mogli uživati ​​tijekom boravka. Također, iznajmljivači bi se mogli pobrinuti da smještaj bude ukrašen lokalnim umjetničkim djelima i tradicionalnim predmetima kako bi gostima pružili autentično iskustvo regije u kojoj borave.

Ocjene i recenzije

Kada putnici rezerviraju privatni smještaj, često provjeravaju recenzije drugih gostiju prije nego što donesu odluku o rezervaciji. Stoga, dobre ocjene i recenzije na platformama poput Booking.com, Airbnb-a i drugih, mogu biti odlučujući faktor pri donošenju odluke o rezervaciji. Iz tog razloga, iznajmljivači bi se trebali truditi pružiti najbolju moguću uslugu i iskustvo gostima kako bi ostvarili dobre ocjene i preporuke.

Privatni smještaj

Cijena

Cijena je još jedan bitan faktor koji se uzima u obzir pri odabiru privatnog smještaja. Gosti žele smještaj koji je pristupačan i u skladu s njihovim budžetom. Međutim, to ne znači da bi iznajmljivači trebali snižavati cijene ispod razine koja je isplativa za njihovo poslovanje. Umjesto toga, iznajmljivači bi trebali provjeriti konkurentske cijene i cijene sličnih smještajnih jedinica u regiji kako bi osigurali konkurentne cijene.

Privatni smještaj

Zaključak

Rezervacija privatnog smještaja postala je popularna opcija među putnicima u potrazi za ugodnim i povoljnim smještajem. Kako bi se privukli gosti, iznajmljivači bi trebali paziti na nekoliko ključnih faktora koji su bitni gostima. Prije svega, smještaj bi trebao biti čist, udoban i siguran. Također, gosti žele da se smještaj nalazi u dobroj lokaciji, da imaju jasnu i detaljnu komunikaciju s iznajmljivačem te da im se pruži dobra usluga i dodatne usluge ako su potrebne. Također, cijena je važan faktor pri donošenju odluke o rezervaciji, no iznajmljivači bi trebali osigurati konkurentne cijene koje su isplative za njihovo poslovanje.

Kako bi privukli i zadržali zadovoljne goste, iznajmljivači bi se trebali truditi ponuditi dodatne pogodnosti i osobni pristup gostima. Na primjer, iznajmljivači mogu osigurati usluge čišćenja tijekom boravka, dostavu hrane i pića u smještaj, iznajmljivanje bicikala ili automobila, organizaciju izleta i slično. Usluga koja prelazi očekivanja gostiju može dovesti do dobrih ocjena i preporuka, što će rezultirati povećanjem broja rezervacija i povećanjem prihoda.

Iznajmljivači bi se također trebali truditi biti dostupni gostima tijekom njihovog boravka, bilo osobno ili putem telefona i e-pošte. Brza i učinkovita komunikacija s gostima može riješiti probleme ili izazove tijekom boravka i povećati zadovoljstvo gostiju. Ujedno, iznajmljivači bi trebali biti otvoreni za povratne informacije od gostiju i koristiti ih za poboljšanje kvalitete usluge.

U konačnici, kvaliteta smještaja i usluge su ključni faktori koji utječu na odluku gostiju o rezervaciji privatnog smještaja. Iz tog razloga, iznajmljivači bi trebali paziti na ove faktore i nastojati pružiti zadovoljavajuće iskustvo gostima. Na taj način, iznajmljivači mogu privući više gostiju i osigurati povratne posjete, kao i preporuke koje će dovesti do povećanja poslovanja i prihoda.

Postanite partner

 

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. Mostar Property Management je agencija za iznajmljivanje apartmana koja okuplja tim stručnjaka koji će se pobrinuti o svemu, počevši od profesionalnih opisa i postavljanja na prodajne i rezervacijske kanale, do oglašavanja, komunikacije i brige o gostima, gdje se vodi računa o naplati smještaja, čišćenja i održavanja Vašeg objekta. Na Vama je samo da se opustite i uživate dok Vaša nekretnina donosi novac.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

Mob: +387 63 035 427

Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

 Globalna prisutnost
Channel manager
Više rezervacija
24/7 podrška

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024