fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Postoji nekoliko uglednih tvrtki za upravljanje nekretninama koje mogu pomoći domaćinima i vlasnicima najma da olakšaju ključne zadatke. Saznajte što možete očekivati od cijelog procesa i kako pronaći pravog partnera koji će vam pomoći u upravljanju vašim turističkim najmovima.

Kupovina nekretnine za najam može biti unosna investicija, ali samostalno upravljanje može biti vremenski zahtjevno i stresno. Zbog toga mnogi domaćini i vlasnici nekretnina prepuštaju neke zadatke tvrtki za upravljanje nekretninama umjesto da se odluče za samoupravljanje.

upravljanje nekretninama

Koja je uloga tvrtke za upravljanje nekretninama?

 

Tvrtka za upravljanje nekretninama obično se angažira od strane vlasnika nekretnine kako bi se brinula o svakodnevnim zadacima vezanim za iznajmljivanje njihove nekretnine. Bez obzira radi li se o stanovima, malim kućicama ili kućama s tri spavaće sobe, oni mogu nadzirati različite vrste nekretnina. Također su opremljeni za upravljanje s više najamnih nekretnina istovremeno, što ih čini popularnim izborom među onima koji žele stjecati više investicija u nekretnine.

Kako biste bolje razumjeli uobičajene zadatke koje obuhvaća rad upravljanja nekretninama, evo primjera tipičnih dužnosti za koje su odgovorni upravitelji nekretnina:

Marketing nekretnina radi osiguranja visoke popunjenosti

Upravljanje oglasima nekretnina na web stranicama poput Airbnb-a, Vrbo-a i Booking.com-a

Provjera potencijalnih najmoprimaca/gostiju

Opća komunikacija s gostima, uključujući odgovaranje na sva pitanja koja gost može imati

Nadzor nad dolascima i odlascima gostiju

Pregled nekretnine nakon odlaska gostiju

Naplata gostima

Praćenje i sprijećavanje neplaćenih računa

Organizacija čišćenja

Vođenje detaljnih evidencija o plaćanjima, popunjenosti, prijavljenim problemima

Izrada i provedba strategija cijena i prilagođavanje tržištu

Obavještavanje vlasnika nekretnina o performansama njihovih nekretnina.

upravljanje nekretninama

 

Koje su prednosti angažiranja tvrtke za upravljanje nekretninama?

 

Specijalizirani set vještina upravitelja nekretnina može pomoći investitorima u nekretninama da otključaju puni potencijal zarade od svojih najamnih nekretnina. Osim što im pomaže da generiraju više novca, suradnja s tvrtkama za upravljanje nekretninama također nudi sljedeće prednosti :

Više vremena i manje stresa

Jedna od najznačajnijih i očiglednih prednosti je da dobra tvrtka za upravljanje nekretninama može uštedjeti domaćinima mnogo sati i mnoge glavobolje. Upravitelji nekretnina mogu se brinuti o svim aspektima uspješnog poslovanja s turističkim najmovima kako bi oslobodili vrijeme koje domaćini mogu posvetiti drugim aktivnostima koje generiraju prihod, poput traženja novih investicija u nekretnine. Alternativno, mogu iskoristiti dodatne sate za fokusiranje na dodatni posao ili jednostavno provesti vrijeme s obitelji.

Također, u slučaju pojave problema, tvrtka za upravljanje nekretninama će se izravno baviti gostom. Nesretan gost može brzo postati  stresna situacija koja može biti teška za rješavanje ako to ne radite često.

 

Uvid u tržište

Najbolje tvrtke za upravljanje nekretninama osiguravaju da budu u toku s promjenama koje mogu utjecati na vaše nekretnine. To uključuje praćenje trendova i novih propisa. Ovo dubinsko znanje može se primijeniti, na primjer, za povećanje prihoda od najma jer oni mogu pomoći u postavljanju konkurentnih noćnih cijena kako bi osigurali visoku popunjenost. Njihovo stručno znanje ne samo da vam može pomoći da zaradite više novca, već mogu spriječiti i skupocjene kazne ili pravne troškove.

Povezivanje s dobavljačima treće strane

Osim njihovog iskustva i znanja, dobra tvrtka za upravljanje nekretninama također ima kontakte s ključnim pružateljima usluga trećih strana poput čišćenja i vodoinstalatera. Ako ne mogu uštedjeti novac na osnovnim uslugama i možda proizvodima, znat će koje partnerske dobavljače pružaju pouzdanu uslugu/proizvod.

 

4 faktora koje treba uzeti u obzir prilikom odabira tvrtke za upravljanje nekretninama

 

Relevantno iskustvo: Vlasnici nekretnina trebaju razmotriti iskustvo tvrtke za upravljanje nekretninama. Trebali bi tražiti tvrtku s dokazanim uspješnim iskustvom u upravljanju nekretninama na njihovoj lokaciji.

Tvrtka bi trebala biti upoznata s lokacijom, propisima te trendovima u zauzetosti i cijenama. Također je važno da tvrtka ima iskustvo u upravljanju kratkoročnim najmovima, posebno za odmor. Upravljanje najmom za odmor je potpuno drugačije od, primjerice, studentskog smještaja ili upravljanja komercijalnim nekretninama.

 

Reputacija: Godine iskustva gube na važnosti ako tvrtka za upravljanje nekretninama nema dobru reputaciju. Da biste saznali više o reputaciji tvrtke, možete se osloniti na online recenzije i svjedočanstva prethodnih domaćina.

 

Popis usluga: Često je pogreška pretpostaviti da će tvrtka za nekretnine obavljati sve zadatke. Preporučljivo je napraviti popis svih usluga za koje želite da tvrtka za nekretnine bude odgovorna i koristiti ga kao kontrolnu listu. Na primjer, ako se nalazite na lokaciji, usluge poput dočeka gostiju ili inspekcije nekretnine možda nisu presudne.

 

Korisnička podrška: Način na koji se tvrtka odnosi prema vama dobar je pokazatelj kako će se odnositi prema vašim gostima. S obzirom da je iskustvo gosta ključno, potražite tvrtku za upravljanje nekretninama koja ima pozitivan stil komunikacije i brzo odgovara. Ako ne odgovaraju na vaše poruke u razumnom roku, postoji velika vjerojatnost da će vaši gosti morati čekati također.

upravljanje nekretninama

 

 

Kako znati trebate li tvrtku za upravljanje nekretninama?

Upravljanje nekretninama samostalno je potpuno moguće, posebno ako imate vremena i interpersonalnih vještina. Međutim, u nekim situacijama plaćanje usluga tvrtke za upravljanje nekretninama može biti najbolji korak naprijed.

Ako se nalazite u sljedećim situacijama, kvalitetna tvrtka za upravljanje nekretninama može dodati stvarnu vrijednost vašem poslovanju:

Živite daleko od svojih nekretnina

Iako su pametne kućne tehnologije poput bežičnih ulaznih vrata i uređaja za nadzor buke olakšale upravljanje nekretninama za odmor na daljinu, takva tehnologija ne može zamijeniti potrebu za profesionalcem u vašoj mreži koji može osobno posjetiti nekretninu u slučaju hitnosti.

Vaš cilj je akvizicija nekoliko nekretnina

Što više nekretnina imate u svojem posjedstvu, to je teže upravljati njima. Samostalno upravljanje još uvijek je moguće s jednom nekretninom, ali ako je vaš dugoročni cilj posjedovanje nekoliko nekretnina, pronalaženje pouzdane tvrtke trebalo bi biti jedan od vaših glavnih prioriteta.

Imate puno radno vrijeme

Mnogi domaćini iznajmljuju nekretnine izvan svog redovnog posla. Međutim, to nije potpuno pasivan izvor prihoda. Kao što je već spomenuto, uključeno je više zadataka koji zahtijevaju vrijeme, a ako to nije vaša glavna zadaća, iskustvo gostiju može patiti bez dodatne pomoći.

 

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. 💯
Kontaktirajte nas za više informacija o suradnji i načinu poslovanja:
📞+ 387 63 035 427

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024