fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

 

Prijavite neprimjereno ponašanje gostiju

Neprimjereno ponašanje gosta je doista jedna neugodna situacija u kojoj je doista teško ostati miran te svojim ponašanjem ne uzrokovati još veću štetu po vaš smještajni objekt. 

Nerjetko smo svjedoci da su oni gosti koji su se odikovali neprimjerenim ponašanje tj. ne poštivanjem kućnog reda te osnovnih civilizacijskih normi o čistoći i poštivanju tuđe imovine, ostave po objekt najgore moguće recenzije na portalima za rezerviranje smještaja. 

Mi se kao agencija za profesionalno upravljanje smještajnim kapacitetima u gradu Mostaru borimo da se doista ispoštuje svaki kućni red, da se održe stadndardi čistoće i očuvanja opreme i okućnice svih objekata. 

No i mi se nažalost susrećemo sa ovakvim neprimjerenim ponašanje.  Od lažnih brojeva kreditinh kartica, do rezerviranja više objekata po nekoliko dana  i otkazivanje u zadnji čas. Zatim tu su nepoštivanje kućnog reda, uništavanje imovine i pokušaj ne plaćanja smeštaja. 

Što učinit?

Ono što mi predlažemo svim iznajmljivačima, nevezano jeste li ili ne naš klijent,  je da reagirate odmah i prijavite goste sa takvim ponašanjem onom portalu preko kojeg ste dobili rezervaciju.

Neki portali kao što je AirBnB mogu doista strogo kazniti vašeg gosta, blokirati ga sa svojih stranica jako brzo, več nakon dvije prijave. Na drugim kanalim ćete prijaviti gosta i zabraniti mu da ponovo bukira vaš smještaj.

Isto tako možete postići da portal skloni negativnu ili lošu recenziju za vaš smještajni objekt od tog i takvog gosta. 

Pošto je najveći broj objekata oglašen na Booking(com) mi smo odlučili ovdje vam prikazati proces kakao možete prijaviti gosta na tom kanalu prodaje.

Kada mogu prijaviti gosta za neprimjereno ponašanje?

Gosta možete prijaviti od prvog dana nakon dolaska do 7 dana nakon odlaska iz vaše smejštajne jedinice. 

Jeli kršenje kućnog reda jedini razlog za prijavljivanje gosta?

Kršenje kućnog reda je doista važan razlog zbog kojeg doista morate odmah reagirat.  Glasni gosti i gosti koji uznemiravaju druge goste u vašem objektu također trebaju biti prijavljeni za neprimjereno ponašanje.  Gosta ćete prijaviti ako se neugodno i uvrjedljio ponaša ili ako se bavi nekim neprimjerenim ili protuzakonitim aktivnostima. 

Gosta ćete prjaviti i ako ne želi platiti cijeli ili dio iznosa, ako je napravio štetu te ako je ostavio objekt jako neurednim nakon izlaska. 

Posebna procedura se odnosi za nedolazak gosta (no show) koju ćemo objasniti u narednom članku ali možete i to prijaviti unutar ovog obrasca kojeg ćemo prikazati. 

Kako prijaviti neprimjereno ponašanje na Booking (com)

  1. Prvi korak je da se logirate u svoj extranet, pronađete dio ekstraneta sa rezervacijama tako da ćete kliknuti na REZERVACIJE

        2.  Nakon što se otvori lista svih rezervacija, pronađite gosta po                imenu ili broju rezervacije

        3 . Kliknite na broj rezervacije 

          4 . Nakon što vam se otvori prozor sa detaljima rezervacije,                       krajnje desno primjetiti ćete dio pod naslovom “Ažuriraj                       ovu rezervaciju”. 

        Ovdje odaberite polje “Prijavi neprimjereno ponašanje gosta”

          5. Nakon što vam se otvori stranica kao na gornjoj slici pažljivo unestiti vrstu neprimjerenog ponašanja te svakako nemojte zaboraviti dio pod “Detalji” gdje možete svojim riječima detaljno iznjeti pritužbu na gosta. 

Odabirom dodatnih zahtjeva možete ovog gosta blokirati i neće više moći rezervirati vaš smještaj. 

Kartice

Već smo više puta pisali da je potrebno primati rezervacije samo od gostiju koji će vam dati i broj kreditne kartice. Iako na Bookingu imate opciju da primate rezervacije bez broja kartice, pitanje je jeli to vama doista najbolja opcija.

Ako imate broj kreditene kartice vi onda možete naplatiti no show rezervaciju, možete naplatiti penale za otkazivanje rezervacije u okviru vaših otkaznih rokova, i još važnije od svega možete izvršiti predautorizaciju kartice. 

Predautorizacija kartice je iznimno važna u posljednje vrijeme kada nažalost vidimo jedan nagli rast rezervacija, koje dolaze sa Booking(com), sa lažnim brojevima kartica ili karticama koje su unaprijed blokirane. Također se zaprimaju rezervacije s valjanim karticama ali blokiranim za naše tržište pa se i na taj način gost nastoji osloboditi obveze plaćanja za otkaz u zadnji čas ili za ne pojavljivanje u smještajnom objektu na dan dolaska. 

Na Booking(com) je izgleda postao običaj, osbito gostiju sa određenih emitivnih tržišta, da bukiraju duže boravke na više smještajnih jedinica koristeći se lažnim li blokiranim karticama. 

Takvim gostima se  nemože naplatiti niti otkaz niti no show. 

Predautorizacijom kartice  možete odmah provjeriti valjanost kartice te ukoliko je kartica nevaljana (blokirana), prijaviti gosta rezervacijskoj platformi. 

Ukoliko gost nakon upita ne dostavi broj valjane kartice vi ćete u tom slučaju moći otkazati rezervaciju bez ikakvih penala. Gosta dalje prijavite prema gornjem obrascu i blokirajte mu daljnje bukiranje. 

Savjetujemo vam i da svakako tražite od gosta i verificirani broj telefona a sve sa svrhom da imate što točniju informaciju i da možete pratiti sumnjive uzorke ponašanja u svom rezervacijskom sustavu. 

Obavezno i rigorozno provodite svoje politike otkazivanja na booking(com) ili na nekoj od drugih platformi za rezerviranje. 

Ukoliko bi se svi iznajmljivači držali ove procedure sigurni smo da bi se vrlo skoro vidjela promjena na tržištu te bi se broj ovakvih problema u dogledno vrijeme sigurno smanjio. 

 

logo mostar property management

Ukoliko trebate pomoć u upravljanju svojim smještajnim kapacitetom možete se obratiti našim stručnjacima te postati dio naše brzorastuće zajednice. 

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024