fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

On-line prijava i odjava stranih gostiju – gdje i kako?

Mostar Property Management vam donosi detaljna uputstva kako se koristiti sustavom za prijavu/odjavu stranca u vašem smještaju.

E-stranac je sistem za online prijavu boravka stranaca, koji je nastao u koordinaciji Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Službe za poslove sa strancima. Na stranici e-stranac, osim prijave, možete pronaći i informacije kao što su zakonski osnovi, često postavljena pitanja, uputstvo za korištenje, te korisne informacije. Zakonski je propisano da je svaki host ili domaćin obavezan prijaviti strano lice koje boravi u objektu koji istom iznajmljuje. Taj oblik prijave vrši se putem knjige stranaca, a koja je dostupna u elektronskom i printanom formatu. Kada je riječ o korisnicima sistema e-stranac, to su recepcionari, te izdavači privatnih apartmana, vila i kuća.

Kako biste mogli koristiti sistem e-stranac, potrebno je izvršiti prijavu. Prijava za sistem dostupna je na početnoj stranici, a za istu je potrebno unijeti e-mail i šifru računa. Svaki korisnik, nakon prijave, može promijeniti svoje korisničko ime i šifru. U gornjem desnom uglu početne stranice nalazi se opcija za uređivanje ličnog profila, koja pruža uređenje imena i prezimena, e-mail adrese, korisničkog imena i šifre.

Nakon što ste uspješno unijeli podatke, možete izvršiti prijavu gosta. Prijavu gosta vršite tako što kliknete na opciju „dodavanje novog stranog državljanina“, nakon čega vam sistem izbaci formular koji je neophodno popuniti kako biste prijavili gosta. Formular se sadrži od 3 rubrike, a to su osnovni podaci, podaci o putnim dokumentima i kontakt informacije. Obavezno je popuniti polja koja su označena crvenom zvjezdicom, kako bi prijava gosta bila validna i uspješna. Nakon što ste popunili formular, kliknite „kreiraj“ i Vaša prijava je gotova.Nakon realizovane elektronske prijave, podatke o gostu dužni ste unijeti i u Knjigu stranaca u printanoj formi.

Ukoliko se desi da je određeni gost već ranije boravio u istom smještaju, možete koristiti opciju dodavanja gostiju iz datoteke, koju posjeduje e-stranac. Ta opcija omogućava import podataka iz postojećih sistema za prijavu gostiju u smještajnim kapacitetima. Omogućavanjem importa smanjuje se dupliranje podataka. Import podataka omogućen je u formatima XML i CSV, a omogućeno je i preuzimanje primjera dokumenata u navedenim formatima.

Sistem e-stranac pruža i mogućnost izdavanja potvrde o prijavi boravka stranom državljaninu, a koja se, u zavisnosti od želje gosta, može izdati u printanoj formi ili poslati putem e-maila.

Detaljnu prezentaciju možete preuzeti na ovom linku – Sistem za online prijavu boravka stranaca u BiH

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

 Mob: +387 63 035 427

 Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

 E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024