fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Oglašavanje smještaja na internetu – vodič za iznajmljivače

Oglašavanje smještaja na internetu

Najpopularniji način rezerviranja smještaja jeste upravo preko interneta. Postoje razni kanali i web stranice gdje je to moguće. Međutim, postoje i stanovite razlike među istim, a to se prvenstveno odnosi na to da imamo dva načina oglašavanja: 1. s plaćanjem provizije, ali  bez plaćanja članarine, te 2. bez plaćanja provizije, ali sa plaćanjem članarine. Kako se odlučiti koji način izabrati? Donosimo vam nekoliko najpopularnijih opcija za oglašavanje smještaja.

Booking.com

Booking.com je jedna od najpoznatijih svjetskih servisa za oglašavanje smještaja. Od kada je 2005. godine postao dio američke tvrtke Priceline, stekao je svjetsku popularnost. Broji preko milion registriranih smještajnih jedinica.

Način rada bookinga jeste da naplaćuje proviziju od 12-20% za cjelokupnu rezervaciju. Na ovaj način možete da iznajmite objekat bilo kome iz bilo kojeg dijela svijeta, upravo zbog njegove svjetske popularnosti.

Booking.com – kompletan vodič

Airbnb

airbnb_mpm

Ovaj servis je nastao pukom slučajnosti kada su dva cimera koja su ostala bez novca odlučila da improvizuju. Naime, oni su u svoj dnevni boravak stavili tri zračna madraca, te nudili gostima prenoćište i doručak. Naime, to se pokazalo kao jako dobar početak, te su nastavili razvijati svoju ideju. Sada su vlasnici jednog od najpopularnijih servisa za oglašavanje apartmana. Većinom ga koriste mlađe osobe koje se ne planiraju duže zadržati u određenom mjestu.

Airbnb od 1. Siječnja 2021. počinje naplaćivati proviziju od 15%

Airbnb kao savršen alat za iznajmljivanje vašeg privatnog smještaja

Sve što trebate znati o Airbnb-u

Sve što trebate znati o Airbnb-u 2. dio

Oglašavanje smještaja preko agencije

Suradnja sa turističkim agencijama je najbolja opcija za vlasnike nekretnina koje nemaju dovoljno vremena da se posvete ovom poslu. Ovaj posao je jako zahtjevan i ako niste u mogućnosti da mu se posvetite 100%  vjerojatno nećete uspjeti ni ostvariti maksimalni potencijal vaše nekretnine. Osim toga agencije pružaju puno veću sigurnost  gostu i iznajmljivaču.  Gosti točno znaju gdje dolaze, što mogu očekivat i u slučaju potrebe mogu kontaktirati agenciju za bilo kakvu pomoć.

Agencije imaju svoje prodajne kanale orijentirane na privlačenje gostiju i gdje gosti mogu direktno izvršiti rezervaciju – www.hit-booker.com  

hit-booker

Agencije surađuje sa svim akterima koje se bave turizmom tako da gostima možemo ponuditi kompletnu usluge kao i dodatne informacije koje bi gost želio da dobije.

Agencije koriste napredne tehnologije Operativni i rezervacijski sustav – channel manager  gdje je smještaj oglašen na svim relevantnim prodajnim kanalima i automatski se  ažurira na svim prodajnim OTA kanalima. Osim toga zadovoljni gosti se uvijek vračaju u provjerene agencije gdje agencija steče reputaciju kao i stalne goste. Agencija ima i do 15+% direktnih rezervacija što je odličan rezultat.

Jedna od većih prednosti rada s agencijom jest da podržavamo sve vrste plaćanja kao i POS uređaj za pravljenje pred-autorizacije i naplate putem kreditnih kartica, kao i naplate u slučaju nedolaska gosta ili u slučaju štete.

Cijene su vam uvijek ažurirane i prilagođene tržištu.

Oglašavanjem na agencijskim portalima kapaciteti iznajmljivača se obično automatski oglašavaju i na velikom broju jakih partnerskih portala kao što su već spomenuti Booking.com, Airbnb, Homeaway.com, itd.. stoga nema potrebe da vi kao iznajmljivač na svoju ruku paralelno oglašavate svoje smještajne kapacitete ako već surađujete s renomiranom turističkom agencijom.

Agencija konstantno prati tržište i nove trendove, te se istim prilagođava. 

Olx.ba

Jedan od domaćih servisa za iznajmljivanje jeste olx.ba. Međutim, s obzirom da se on ne bavi samo ovom djelatnošću, nije stekao preveliku popularnost. Gosti su skloniji rezervaciji preko provjerenih web stranica, agencija i servisa.

olx

Ovaj servis ne naplaćuje proviziju, ali ako želite da vaši objekti budu bolje pozicionirani, možete se odlučiti i na plaćanje iste.

 

Vi odmarajte mi radimo za vas!
✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška
www.mostarpropertymanagement.com

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024