fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Nova usluga – Čišćenje i održavanje bazena

Mostar Property Management – Kompletna usluga za najam i održavanje objekata sa bazenom.

2020. godina je godina neizvjesnosti, ograničenja, godina koja je mnogo toga usporila, a posebne posljedice ostavila je na turizam i smještajni menadžment.

Ipak, skloni optimizmu, vrijedno smo radili na unaprjeđenju naših usluga, te se, možemo pohvaliti da je naša priča sada gotovo u potpunosti zaokružena. Našim klijentima, osim čišćenja unutrašnjosti objekta, sada nudimo kompletnu profesionalnu uslugu čišćenja, održavanja bazena, kao i vanjskih dijelovima objekta (okućnica, dvorište, trava), te je za istu zadužena Agencija za usluge čišćenja i održavanjaEkoHertz”.

Čišćenje i održavanje bazena vrši se profesionalnom opremom Španjolskog proizvođača AstralPooll . Prilikom čišćenja dozira se potrebna kemija koja sprječava stvaranje gljivica te samim time sprječava stvaranje zelenog obojenja vode. Kemija se dozira ovisno o koncentraciji koja je potrebna u određeno vrijeme sezone i u ovisno o zahtjevima same vode koja se nalazi u bazenu. Čišćenje stijenki bazena (pod bazena, zidne plohe bazena) neovisno o vrsti podloge (guma, keramika, betonska podloga) se čiste robotom navedenog proizvođača. Vrijeme trajanja čišćenja je minimalno 2 sata.

Opisati ćemo različite postupke i metode za njegu i održavanje bazena za plivanje od strane Agencija za usluge čišćenja i održavanja ”EkoHertz”.

Čišćenje i priprema bazena prije turističke sezone 

Obzirom na upute proizvođača obično se u bazenu ostavlja voda tijekom zimskog razdoblja. Iz tog razloga potrebno je bazen u proljetnim mjesecima temeljito očistiti. Kod izbora sredstava za čišćenje mora se prije svega paziti na to da ne sadrže supstance koje bi kasnije, kada natočimo vodu u bazen na bilo koji način utjecale na njezinu kvalitetu. Isto tako bitno je  paziti na to da sredstva za čišćenje ne sadrže agresivne tvari koje bi mogle oštetiti skupe materijale.

Njega bazena i vode

Kupači i različiti utjecaji okoliša u vodu donose različite nečistoće i bakterije. Iz tog razloga moramo vodu u bazenu odgovarajuće kemijski obraditi da bi odgovarala kvaliteti pitke vode.

pH Vrijednost vode 

Ispravna pH vrijednost je jedan od najbitnijih faktora kod kemijske pripreme vode. Idealna ph vrijednost bazenske vode se mora kretati između 7,1-7,4. Ako je niža od 7 je voda kisela, što prouzrokuje koroziju metalnih dijelova na instalacijama, izmjenjivaču topline i filteru.

Kada je pH vrijednost iznad 7,6 dolazi do izlučivanja mineralnih tvari (bijele naslage na bazenu), počinje svrbjeti koža i počinju nas peči oči. Isto tako kod povišene pH vrijednosti dezinfekcijska sredstva djeluju manje učinkovito što nas dovodi do problema s održavanjem higijenski besprijekorne vode. pH vrijednost vode podešavamo pomoći pH regulatora. Obično se isporučuju u obliku granulata kojega otopimo u vodi i ulijemo u bazen. pH vrijednost snižavamo sa REGULATOR pH MINUS-granulat, a povećavamo sa REGULATOR pH PLUS-granulat.

Dezinfekcija 

Najčešće se radi o kloru, a na tržištu se mogu naći i razni preparati za dezinfekciju vode na bazi broma ili soli. Svakako treba spomenuti multifunkcionalne tablete koje sadrže klor i algicid zajedno. One se smještaju u filtar ili plovak kako bi bile u stalnom doticaju s vodom. Ako se voda ne kontrolira, najčešće se nakon kiše poremeti pH vrijednost ili nestane algicida, te se namnože alge.

Čišćenje filtera

Tako se kartonski filtri moraju čistiti na tjednoj bazi, a jedan se uložak može koristiti više puta dok ne izgubi moć filtriranja. Pješčani filteri imaju nekoliko programa rada i potrebno je pratiti pritisak u njemu. Ako je prevelik, dovoljno je uključiti program samo čišćenja i time ćete izbaciti nečistoću iz njega.

Pješčani filtar čisti se jednom godišnje, a kvarcni pijesak kojim se puni moguće je koristiti i nekoliko sezona zaredom. Na kraju sezone kupanja također je važno brinuti se o načinu skladištenja.

Prezimljavanje bazena 

Vodu koja u bazenima ostaje tijekom zimskog razdoblja potrebno je primjereno pripremiti. Razinu vode spustimo ispod otvora za ispust i u vodu ulijemo CALZELOS-sredstvo za prezimljavanje bazena i koje na sebe veže mineralne tvari da se ne bi izlučivale na bazenske stjenke te usporava rast algi. Bazen pripremljen na ovaj način ćemo na proljeće lakše i brže očistiti i smanjiti ćemo potrošnju sredstava za čišćenje. Doziranje: 200-400g/10m3 vode, obzirom na njezinu tvrdoću.

Popravke bazena

Osim usluga održavanje bazena, vršimo i popravke kao i servisiranja bazena.

Vi odmarajte mi radimo za vas!
✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška
www.mostarpropertymanagement.com

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Holiday Home the Pearl of Buna - Hit Booker
Blue Sky Villa - Hit Booker
Villa Sun Palace - Hit Booker
Luxury villa Phoenix - Hit Booker - Swimming pool
Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Dubai- Hit Booker - pool
Villa Serendipity - Hit Booker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Mostar Property Management - Airbnb update
Airbnb predstavlja promjene za 2022.
May 18, 2022
Mostar Property Management - Business partner
Kako iznajmiti apartmane
May 17, 2022
Zlatni savjeti za iznajmljivanje apartmana
March 25, 2022