fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Najčešće greške kod iznajmljivanja smještaja

S obzirom da znamo koliko je na samom početku bitno ostaviti dobar dojam, donosimo vam nekoliko savjeta. U današnjem vremenu prepunom privatnih oglasa najma nekretnina, morate znati kako da se ističete u moru istih.

Koliko god vam se činilo kao lagan posao, morate uložiti jako puno rada i vremena da biste kvalitetno oglasili vaš smještaj, a sve za kasniji dobar učinak. Osim što morate dobro istražiti na kojim se portalima  trebate oglašavati, također će vam biti bitno i koje od grešaka  možete i trebate izbjeći. Mi vam donosimo tri takve.

Loše slike

Jako mali je broj gostiju koji rezerviraju smještaj na drugi način osim online, a čak i u tim situacijama većinom nađu slike smještaja na internetu. Ono što gost vidi jeste usluga koja ga čeka ukoliko rezervira kod vas, dakle vama je u cilju napraviti što bolje fotografije, s obzirom da su one u velikom broju slučajeva i presudne za samu rezervaciju.

Kao najbolja opcija se pokazalo plaćanje profesionalnog fotografa koji zna kako da izvuče najbolje od onoga što vi nudite. Ukoliko vam se čini da je to bespotreban trošak, samo pomislite da ćete jednom dodatno dobivenom rezervacijom na osnovu takvih slika vi isplatiti taj način poboljšanja kvalitete oglasa.

Ono na što se treba obratiti pažnja prilikom fotografiranja unutrašnjosti jeste da se koriste pozicije sa kojih je najbolja preglednost, te prirodno svjetlo, pa je za najbolji učinak dobro izabrati jako sunčan dan. Poželjno je fotografirati i detalje koji vam se sviđaju ili čine stan posebnim.

Pored uobičajenih fotografija smještaja kakav zaista jeste, poželjno je i dodati neke detalje kako bi fotografije izgledale što prirodnije i privlačnije. Neki primjeri toga jesu voće na stolu, šampanjac i dvije čaše u spavaćoj sobi, ručnici kraj bazen, vazna sa cvijećem i slično.

Oglašavanje smještaja na internetu – vodič za iznajmljivače

Nedostatak detalja

Kao što smo već naveli, potrebno je odvojiti dosta vremena za pravljenje jednog kvalitetnog oglasa, pa prema tome ne treba se misliti da ćete imati više rezervacija ukoliko ga ranije objavite. Vaše uloženo vrijeme se jasno vidi i gosti će sigurno više rezervirati ukoliko prema vašem oglasu mogu zaključiti šta vi nudite, umjesto da vam moraju pisati upite da li posjedujete nešto što je njima prioritet.

Odvojite vrijeme i napišite što više detalja o vašem smještaju, postavite se u poziciju gosta da vidite šta je njima bitno, istaknite posebno neke detalje koje vi nudite za razliku od nekih sličnih smještaja.

Kako kvalitetan opis smještaja privlači goste.

Cijena

Za početnike, jedna od najvećih grešaka jeste cijena, odnosno to što uglavnom podcijene ili precijene svoj objekat. To nije nimalo lagan zadatak s obzirom da cijenom morate privući goste, ali se također ne možete ni podcijeniti. Najbolja taktika jeste provjeriti slične smještaje na sličnoj lokaciji, te postaviti cijenu u skladu sa njihovim sadržajem u odnosu na vaš.

Za kraj ćemo još naglasiti da ćete detaljnim opisom uštedjeti svoje vrijeme, ali i ubrzati potragu gostiju za smještajem. Međutim, budite spremni na to da se osim gostima koji su trenutno kod vas morate baviti i svim potencijalnim gostima i njihovim upitima, te se svakom od njih posebno prilagoditi.

Kako odrediti optimalnu cijenu apartmana

 

Na linku ispod saznajte više o našim uslugama i modelima saradnje koje MPM agencija za iznajmljivanje apartmana nudi i postanite naš partner: https://www.mostarpropertymanagement.com/postani-partner/

Vi odmarajte mi radimo za vas!
✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška
www.mostarpropertymanagement.com

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Atlanta multi - family
Luxury Beachfront villa Frida
Endless Summer - pool
Villa Buna Breeze - Hit Booker
Vila Idila Buna Mostar Vila sa otvorenim bayenom i privatnom plažom
Luksuzna Vila horizon Blagaj Mostar
vila-blossom-blagaj-mostar
vila-verde-blagaj-mostar-garden-open-pool-river-buna


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Rezultati rada Mostar Property Management – sezona 2021
October 23, 2021
Kako pripremiti smještajni objekt za turističku sezonu
May 5, 2021
vila-verde-blagaj-mostar-garden -open-pool-river-buna
Upoznajte Mostarske vile i kuće za odmor
April 28, 2021