fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

Za iznajmljivače privatnog smještaja

Ako se ozbiljno mislite baviti iznajmljivanjem smještaja u turističke svrhe, na pravom ste mjestu. Mi smo profesionalna agencija za Menadžment Turističkog Smještaja u Bosni i Hercegovini.

Ako se želite baviti iznajmljivanjem smještaja i dodatno zaraditi od toga, sigurno ste napravili i  istraživanje i zaključili da postoje dvije opcije upravljanja vašim smještajem za turistički najam.

Ako imate dovoljno slobodnog vremena i znanja možete samostalno raditi ovaj posao, ili možete prepustiti ovaj posao profesionalcima. Sada se sigurno pitate zašto biste plaćali dodatnu proviziju profesionalnom menadžeru smještaja?

Istraživanja su pokazala da je skoro 47% objekata za turistički najam u Europi prepušteno na upravljanje profesionalnom menadžeru smještaja, i trend je u porastu. Sve više ljudi se odlučuje na takvu vrstu poslovanja.

U ovom tekstu ćemo pokušati navesti neke od glavnih koristi koje donosi Menadžment Turističkog Smještaja.

Za koju god se odlučite između ove dvije opcije; da vodite sami cjelokupni posao ili prepustite posao nekom drugom, pitanje je tko će uložiti svoje vrijeme, trud, znanje, energiju i ostvariti veću dobit, odnosno izvući maksimum iz smještajnog objekta. (apartmana, kuće, vile)

Prihod objekta – Broj noći pomnožen sa prosječnom dnevnom cijenom

Ako se odlučite za suradnju sa Profesionalcima, jako je bitno odabrati pravi Menadžment za vaš smještaj.

Mostar Property Management Turističkog Smještaja ispunjava mnoga očekivanja svojih klijenata kao što su:

Iskustvo – 7 godina,

Povjerenje – 80 stalnih klijenata i rastemo dalje, polako ali sigurno

Preko 5000+ zadovoljnih gostiju

Od početka bavljenja Menadžmentom Turističkog Smještaja 2016., do danas, testirali smo, primijenili i konačno usavršili poslovni model do u detalje.

Korištenjem usluga našeg menadžmenta, pridružiti ćete se jednoj od najvećih zajednica iznajmljivača privatnog smještaja u Bosni i Hercegovini.

Svakim danom dokazujemo da s našim menadžmentom znamo kako iznajmljivačima ostvariti veće prihode, uz istovremenu uštedu vremena.

Menadžment paket koji nudimo

Online oglašavanje

Konkurentnost zajamčena prisutnošću na svim glavnim stranicama za bookiranje smještaja s profesionalnom prezentacijom i ponudom koja se automatski prilagođava specifičnoj pretrazi pojedinog putnika

Optimizirano online oglašavanje na svim glavnim online kanalima za bookiranje smještaja je prvi preduvjet maksimalnog prihoda pojedinog objekta.

Jasno je da s većim brojem booking kanala i vidljivost objekta će biti veća te kako bi ispunili taj zadatak, objekti moraju imati konekciju sa softverskim modulom zvanim “Channel Manager”.

Mostar Property Management koristi  softver za upravljanje smještajnim jedinicama , integriranim “Channel Managerom” koji omogućuje prisutnost na svim vodećim kanalima kao što su Booking.com, Airbnb,  Expedia, Vrbo  i mnogi drugi…

Međutim, sama “online” prisutnost nije dovoljna, Optimizirano oglašavanje s jednakim uvjetima bookiranja na svim prodajnim kanalima je od krucijalne važnosti za uspješnu “online” prisutnost.

Uz profesionalnu prezentaciju i ponudu automatski prilagođenu specifičnoj pretrazi pojedinog putnika, te uz pomoć naprednih softverskih rješenja “Revenue Managera”, promocija i prilagodljivih modula plaćanja i cjenika, Mostar Property Management čini online prisutnost svojih objekata vrlo uspješnom.

Gosti prave rezervaciju zahvaljujući specifičnostima smještaja (kvaliteta, lokacija, recenzije…), a Menadžer smještaja ima ključnu ulogu u maksimiziranju prihoda iznajmljivaču kreirajući ponudu prilagođenu specifičnostima pretrage putnika glede dužine boravka, broja osoba, pravila plaćanja i otkazivanja, sezonalnosti, udaljenosti od check in-a itd.

Revenue menadžment

Ostvarivanje maksimalnog prihoda glavni je cilj svakog iznajmljivača. Pored optimalnog online oglašavanja potrebno se i aktivno baviti Revenue menadžmentom.

Pitanje svih pitanja Revenue Menadžmenta je: Koja je ispravna cijena u datom trenutku?

Ne postoji fiksna cijena za neko razdoblje, jer cijena ovisi o odnosu ponude i potražnje u tom trenutku, o popunjenosti perioda, o udaljenosti do check in-a (rani, redovni ili kasni booking), o vlastitoj i konkurentskoj booking dinamici, kao i njihovim cijenama rezervacija.

Postavljanje prave cijene za neko razdoblje u određenom trenutku zahtijeva značajnu tržišnu bazu podataka, znanje i potpunu automatizaciju.

Prednost koju ima Menadžer smještaja nad iznajmljivačem je posjedovanje više tržišnih podataka ili, preciznije rečeno, ima više objekata = više konkurenata = više rezervacija = više podataka, što mu omogućuje da donese pravu odluku u pravo vrijeme, te da kreira optimalnu cijenu u datom trenutku.

Automatizacija je kontrolirana od strane osobnog i profesionalnog Account Managera čiji je posao donošenje ispravnih odluka u pravom trenutku koristeći naše veliko Revenue Menadžment iskustvo.

Iskorištavanjem ogromnih tržišnih podataka putem Revenue Manager modula zajedno s Account Managerom, koji s nadzorom i kontrolom procesa osigurava da svaki objekt ostvari svoj maksimalni potencijal.

Komunikacija s gostima

Bolje recenzije popraćene s više rezervacija i većim prihodom pružanjem visokokvalitetne komunikacije s gostima.

Vrlo je važno, i za Iznajmljivače i za Menadžere Smještaja, pružiti kvalitetnu komunikaciju gostima prije i poslije rezerviranja smještaja, pružajući im potpunu podršku sve do datuma odlaska, pogotovo ako se pojavi bilo kakav problem.

Komunikacija s gostima je izravno povezana s recenzijama, i nebrojeno puta je dokazano kako recenzije imaju izravnu vezu s prihodima. Doslovno se mogu vidjeti različite linije prihoda dviju, po lokaciji, tipu i kvaliteti jednakih smještajnih jedinica, ali s različitim recenzijama. Stoga je suvišno reći koliko je važno imati dobar odnos s gostima.

Mostar Property Management profesionalna komunikacija s gostima putem umjetne inteligencije, kao i Odjel korisničke podrške, dostupan je 365 dana u godini gostima i iznajmljivačima u posljednje dvije godine, Booking :  ocijenjeni su s 9,2/10 na temelju 1,392+ recenzija.   Airbnb : ocijena 4.7/5  na temelju 267 + recenzija

Uz uvijek dostupan profesionalni Odjel korisničke podrške, potpomognut rješenjima umjetne inteligencije, zadovoljstvo gostiju je zajamčeno.

Upravljanje administracijom

Bezbrižnost i ušteda vremena povjeravanjem administracije profesionalnom Menadžeru Smještaja koji upravlja istom do najsitnijih detalja.

Kada je riječ o ulaganju vremena u menadžmentu turističkog smještaja, pored komunikacije s gostima, tu su također i administrativni procesi.

Imati objekte na više booking kanala zahtijeva automatizaciju, ali i administraciju koja će ih aktivirati i držati ažurnima sa svim pojedinostima objekta, cijenama itd., a iako procesi rade automatski iz jednog sustava, i dalje se moraju aktivno pratiti.

Plaćanje i fakturiranje računa gostima, , administrativni su zadaci koji se moraju redovito rješavati.

Imati profesionalca koji brine o administraciji je ušteda vremena i jedna stvar manje o kojoj

Vlasnikovo sučelje

Neograničen pristup osobnom sučelju sa svim informacijama, pruža iznajmljivačima transparentnost poslovanja i operativnu organiziranost.

Korištenje softvera za upravljanje smještajnim jedinicama pruža, između ostalih pogodnosti, sve informacije na jednom mjestu koje će poslovanje svakog iznajmljivača učiniti organiziranijim i optimiziranijim.

Mostar Property Management pruža osobno Vlasnikovo sučelje putem mobilne aplikacije i desktop verzije.

Iako se sve nove informacije glede rezervacija automatski šalju e-poštom, iznajmljivači koriste svoje osobno sučelje kao glavnu i jedinu platformu za svoje poslovanje.

Vlasnikovo sučelje sadrži sve detalje rezervacija, dolaske, kalendar, cijene, statistike, uz mogućnost da iznajmljivači samostalno ažuriraju (ne)raspoložive datume kao i da unose vlastite rezervacije (što je u našem poslovnom modelu dopušteno i to bez naknada).

Menadžment na lokaciji

Menadžment na lokaciji (čišćenje, doček i ispraćaj gostiju), osim što zahtijeva značajan ulog vremena, također ima snažan utjecaj na recenzije, pa prepuštanje te usluge profesionalcima čini iznajmljivače potpuno bezbrižnima.

Jeste li znali da 50 najvećih svjetskih tvrtki za Menadžment Turističkog Smještaja drži manje od 2% ukupnog broja tako vođenih objekata?

Razlog je što je industrija iznajmljivanja turističkog smještaja hiper – lokalna, jer na kraju netko treba očistiti objekt, možda i dočekati gosta te mu biti na raspolaganju tijekom boravka.

Dobro je poznato da su prvi dojmovi prilikom dočekivanja gostiju, visoki higijenski standardi i opće stanje objekta najvažniji preduvjeti za dobre recenzije.

UVJETI ZA SURADNJE

Naš adut je ulaganje u zadovoljstvo Iznajmljivača te je ugovor s Mostar Property Management maksimalno fleksibilan i neeksluzivan te se sklapa na godišnjoj osnovi.

Nismo ovdje da vas nagovorimo na suradnju ili da vas zadržavamo ako želite otići.

Jamčimo osobni pristup, iskreno partnerstvo, predanost i dokazani poslovni model.

Jedino pitanje koje trebate postaviti jest: Možemo li vam zaraditi više, dok vi radite manje?

 

Među paketima usluga koje nudimo možete izabrati:

 1. Osnovni model – ovaj model je pogodan za već postojeće iznajmljivače koji nisu zadovoljni brojem rezervacija njihovog smještaja. Osim toga pogodan je i za one koji nemaju vremena za svu potrebnu komunikaciju s gostima, i one kojima je potrebna pomoć pri upravljanju cijenama i praćenjem potreba tržišta.
 2. Model u kojem Vi ne radite ništa! – drugi model pogodan je za sve one koji ne mogu, ne znaju ili se pak ne žele baviti iznajmljivanjem svoje nekretnine. U ovom paketu mi preuzimamo potpunu brigu o nekretnini i gostima.
 3. Kombinacija prva dva modela – u ovom modelu ćete pronaći kombinaciju prva dva modela. U njemu mi preuzimamo brigu o gostima, no vlasnik nekretnine zadržava pravo na brigu o čišćenju jedinice i pranju posteljine. Pogodan je za sve one koji ne žele imati osobni kontakt s gostima, ali ipak žele zadržati brigu o svojoj nekretnini.

Budite pametan iznajmljivač, prepustite posao stručnjacima i zaradite više!

Molimo vas da ostavite vaš komentar ispod ovog teksta i da ga podijelite ako mislite da bi mogao koristiti nekom od vaših poznanika.

6 Responses
 1. Pozdrav,Vaše usluge izgledaju veoma prihvatljive.Imamo jednu seosku kolibu,koju završavamo ovih dana.Posjedujem i jedno malo skijalište.Hoćemo da reklamiramo našu destinaciju.Koji su uslovi i koliko mi plaćamo,odnosno kolika je Vaša provizija,lp

 2. Turkana Hoti

  koliko uzima Vasa Agencija za “Model 2” ( u procentima)?
  koliko uzima Vasa Agencija za “Model 3” ( u procentima)?
  Apartman Turkana 1
  Apartman Turkana 2 momentalno aktivna je u bookingu
  Stari grad Sarajevo

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

 • Povećajte zaradu
 • Channel Manager
 •  Globalna prisutnost
 • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Šadrvan - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool
Villa Clea - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Doček Nove 2024. godine u većim BiH gradovima
November 30, 2023
Airbnb ažuriranja za zimu 2023.
November 10, 2023
Kako održati popunjenost apartmana tijekom niske sezone 2023
November 6, 2023