fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Rezerviranje privatnog smještaja, poput apartmana, postalo je sve popularnije zadnjih godina. Ova vrsta smještaja pruža više privatnosti i udobnosti u odnosu na hotel, što mnogim putnicima odgovara. Rezerviranje apartmana može biti komplicirano, pogotovo ako ste prvi put u tuđoj zemlji. No, sa nekim jednostavnim savjetima, možete lako rezervirati pogodno mjesto za vaš boravak bez brige. Stoga, ovdje su neki korisni savjeti za rezerviranje privatnog apartmana:

1.Razmislite o lokaciji

Pri odabiru privatnog smještaja, lokacija je ključna. Odaberite lokaciju koja je u blizini glavnih atrakcija ili javnog prijevoza, kako biste lako putovali po gradu. Također, provjerite da li je apartman u blizini trgovina, trgovačkog centra i restorana, što će vam olakšati svakodnevne potrebe. Razmislite o tome koliko želite biti udaljeni od glavne gradske zone i što vam je potrebno.

Privatnog smještaja

2.Pretraživanje i usporedba

Postoje mnogi online portali za rezervacije privatnog smještaja, kao što su Airbnb, Booking.com i druge. Korištenjem ovih portala, možete pretraživati i uspoređivati različite opcije smještaja u vašem odredištu. Također, možete pročitati recenzije prethodnih gostiju i vidjeti fotografije apartmana prije nego se odlučite za rezervaciju.

3.Razmislite o potrebama

Pri odabiru apartmana, razmislite o svojim potrebama i željama. Da li vam je potreban apartman s kuhinjom i blagovaonicom? Da li želite da apartman ima Wi-Fi, klima-uređaj i bazen? Ako ste s djetetom ili kućnim ljubimcem, da li apartman dozvoljava njihov boravak? Provjerite ove stvari prije nego se odlučite za rezervaciju.

4.Cijena i uvjeti rezervacije

Cijena može varirati ovisno o sezoni, duljini boravka i lokaciji apartmana. Upoznajte se sa uvjetima rezervacije i provjerite da li postoje dodatni troškovi, kao što su troškovi za čišćenje ili naknada za korištenje dodatnih usluga.

5.Planirajte unaprijed

To vam omogućuje da pronađete najbolje cijene i da imate što više izbora.

6.Ispišite svoje potrebe

Razmislite o tome koliko prostora vam je potrebno, koje su vaše prioriteti (pogled na more, blizina centra grada, itd.) i koliko novca ste spremni potrošiti.

7.Pročitajte recenzije

Recenzije i komentari putnika koje su ranije boravili u apartmanu su korisne za dobivanje uvida u kvalitetu smještaja i okruženje.

privatnog smještaja

8.Upitajte za posebne zahtjeve

Ako imate posebne zahtjeve, poput kreveta za bebe ili bežičnog interneta, obavezno ih naglasite prije nego što rezervirate apartman. Ako ih ne navedete unaprijed, može biti teško riješiti ih kasnije.

9.Provjerite uvjete

Provjerite uvjete rezervacije i pravila objekta, kao što su politika otkazivanja ili vrijeme dolaska. Ovo će vam pomoći da unaprijed znate što se očekuje od vas i da ne budete iznenađeni dodatnim troškovima ili drugim ograničenjima.

10.Razmislite o sigurnosti

Razmislite o sigurnosti i zaštiti vašeg puta i imovine. Provjerite ima li objekt sigurnosne kamere ili druge mjere zaštite i razmislite o dodatnom osiguranju puta ako niste sigurni.

privatnog smještaja

11.Provjerite cijenu

Provjerite cijenu apartmana i usporedite je s drugim opcijama u istom području. Ako primijetite nešto sumnjivo ili previsoko, razmislite o drugim opcijama.

12.Rezervirajte unaprijed

Ako planirate put u vrijeme turističke sezone ili atraktivnijih datuma (poput dočeka Nove Godine), rezervirajte svoj smještaj na vrijeme kako biste imali bolji i kvalitetniji izbor i povoljnije cijene.

U zaključku, rezerviranje apartmana može biti jednostavno ako se pridržavate ovih korisnih savjeta. Razmislite o lokaciji, iskoristite internet za pretraživanje i pročitajte recenzije, upitajte za posebne zahtjeve, provjerite uvjete i sigurnost, usporedite cijene i rezervirajte unaprijed. Time ćete osigurati ugodan i siguran boravak tijekom vašeg puta.

Česte greške pri rezerviranju privatnog smještaja

Kod objekata koji imaju više smještajnih jedinica, na Booking.com se na vrhu prikaza objekta prikazuju prvo fotografije najbolje smještajne jedinice. Tako gost vidi najbolju jedinicu, a kada pravi rezervaciju izabere najpovoljniju jedinicu, te se u takvim situacijama gosti najčešće žale da nisu dobili to što je rezervirali. Primjer: u jednoj zgradi vlasnik oglašava više različitih stanova, u svom Booking.com oglasu ističe na prvo mjesto najbolji i najveći stan. Gosti pri rezervaciji trebaju obratiti pažnju koju smještaju jedinicu od više njih biraju. U procesu rezervacije Booking.com napominje gostu koji je apartman rezervirao i pod kojom cijenom.

1.Parking

Kod nekih objekata može postojati javni i privatni parking. Razlika u tome je što je javni parking na ulici i nije sigurno da će vas čekati slobodno mjesto, a najčešće ga morate i platiti. Često gosti na Booking.com opisu objekta vide da je označeno postojanje parkinga, no ne obrate pažnju na to je li naveden javni ili privatni, kao i na sve ostale karakteristike parkinga (je li zatvoreni parking, ulični parking itd)

2.Pri rezervaciji na Booking.com platformi od gosta se traži da unese podatke kreditne kartice

Gosti često misle kad unesu podatke od kreditne kartice da su oni automatski i platili online smještaj, što naravno nije točno. Naime, gost je unio podatke kreditne kartice kao vid sigurnosti u slučaju nedolaska ili štete, kako bi im domaćin takve situacije mogao naplatiti. Gost pri dolasku u smještaj može izabrati način plaćanja: plaćanje u gotovini, terećenje kreditne kartice ostavljene pri rezervaciji ili terećenje neke druge kreditne kartice. Naravno postoji i opcija gdje gost bira želi li odmah online platiti smještaj pri rezervaciji na Booking.com te je to uvijek naglašeno na potvrdi o rezervaciji.

privatnog smještaja

3.Broj osoba na rezervaciji

Iznos rezervacije smještajnog objekta često se formira i po broju osoba na rezervaciji, tako kada gost rezervira za 2 osobe a u objekat ih dođe više nastaje problem, obzirom da nije ista cijena za 2 osobe ili 4 6,8, osoba. Također, nastaje i poteškoća obzirom da domaćini spremaju objekat za dolazak onoliko ljudi koliko je navedeno na rezervaciji (posteljina, higijena, piće dobrodošlice i sl.), te ukoliko gost ne navede stvarni broj gostiju koji dolaze, to može otežati udobnost i spremnost objekta.

4.Dolazak i odlazak gosta

Pri rezervaciji privatnog smještaja, gost treba obratiti pažnju da svaki objekt ima definirano vrijeme dolaska i odlaska gosta. Obično je to postavljeno da su dolasci od 14:00 – 20:00 a da su odlasci od 08:00 – 11:00 , Česte su situacije gdje gosti žele da dođu ranije i da izađu kasnije iz objekta, ukoliko je to moguće domaćin gostima može izaći u susret i odobrit dolazak ili odlazak van postavljenog vremena. Ponekad to nije moguće, jer novi gosti dolaze, potrebno je određeno vrijeme da se smještaj pripremi za sljedeće goste. Kroz naše iskustvo i praksu susretali smo se i sa gostima koji misle da su rezervirali smještaj na 24 sata. Primjerice kada dođu u 18h u objekat i uvjereni su da im rezervacija traje do idućeg dana do 18h. Zbog toga je jako bitno poštivati pravila koja je domaćin ranije postavio na prodajne kanale.

Da biste izbjegli ove česte greške, obratite pažnju na sve informacije koje dobijete putem e-mail-a i na vašoj potvrdi o rezervaciji, odmah nakon što je vaša rezervacija potvrđena.

Mostar Property Management nudi više od 100+ smještajnih jedinica od kojih je većina smještena na području Mostara. Ponuda podrazumijeva apartmane, stanove, kuće za odmor s bazenom, luksuzne vile s bazenom. Objekti su smješteni na različitim lokacijama, svaki od njih ima svoju posebnost i gosti zasigurno mogu pronaći ono što im u tom trenutku odgovara.

Rezervirajte direktno: https://apartments-villas-mostar.book.rentl.io/

Naš Airbnb profil i ponuda nudi uvid u našu cjelokupnu ponudu, ali i komentare, recenzije i dojmove gostiju na smještaj i doživljaj boravka u našem smještaju. 

 

 

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024