fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Algoritmi rangiranja su ključni za uspjeh svake tražilice koja se koristi za pretraživanje i rezervaciju smještaja, poput Booking.com-a i Airbnb-a. Ti algoritmi pomažu u prikazu relevantnih smještaja za svaku pojedinačnu pretragu. Što povećava šanse da gosti pronađu i rezerviraju odgovarajući smještaj. U ovom članku objasnit ćemo kako rade algoritmi za rangiranje od Booking.com-a i Airbnb-a.

Booking.com algoritmi za rangiranje

Booking i Airbnb koriste algoritme za rangiranje kako bi gostima prikazao najrelevantnije i najkvalitetnije smještaje u skladu s njihovim pretragama. Ovi algoritmi analiziraju više od 200 različitih čimbenika kako bi odredili koji smještaji se prikazuju na vrhu rezultata pretrage.

Airbnb Booking

Jedan od ključnih čimbenika koje Booking algoritmi uzimaju u obzir je stopa konverzije. Ova stopa mjeri koliko se često korisnici koji pregledavaju neki smještaj odluče za njegovu rezervaciju. Što je stopa konverzije veća, to će smještaj biti bolje rangiran na stranici za rezultate pretrage.

Drugi ključni čimbenik koji Booking algoritmi uzimaju u obzir je kvaliteta smještaja, odnosno recenzije i ocjene gostiju. Smještaji s višim ocjenama i pozitivnim recenzijama bit će bolje rangirani od onih s lošijim ocjenama. Osim toga, Booking.com algoritmi analiziraju i druge aspekte smještaja, poput opreme, lokacije, veličine i cijene, kako bi odredili koji su smještaji najrelevantniji za pojedinačne pretrage.

Važno je napomenuti da Booking algoritmi za rangiranje nisu statični, već se neprestano mijenjaju kako bi se poboljšala kvaliteta pretrage. Algoritmi se stalno usavršavaju kako bi se bolje prilagodili pretragama korisnika i kako bi se osigurao optimalni rezultati za korisnike i iznajmljivače smještaja.

Airbnb algoritmi za rangiranje

Airbnb koristi algoritme za rangiranje kako bi gostima prikazao najrelevantnije smještaje na temelju njihovih pretraga. Ovi algoritmi analiziraju različite čimbenike, poput recenzija, cijene i dostupnosti, kako bi odredili koji su smještaji najbolji za pojedinačne pretrage.

Airbnb Booking

Jedan od ključnih čimbenika koje Airbnb algoritmi uzimaju u obzir je stopa prihvaćanja zahtjeva za rezervaciju. Ova stopa mjeri koliko je često domaćin prihvatio zahtjeve za rezervaciju od strane gostiju. Ako je stopa prihvaćanja niska, to može ukazivati ​​na probleme s dostupnošću ili s kvalitetom smještaja, što može utjecati na rangiranje smještaja.

Algoritam za rangiranje privatnog smještaja na Airbnb tražilici koristi se kako bi se prikazali najrelevantniji i najpopularniji smještaji koji se podudaraju s kriterijima pretrage korisnika. Airbnb algoritam koristi više od 100 različitih čimbenika kako bi izračunao rang smještaja.

Ovdje su neki od najvažnijih čimbenika koji se uzimaju u obzir:

 1. Rezervacije i stope otkazivanja: Smještaji s velikim brojem rezervacija i niskim stopama otkazivanja imaju prednost u rangiranju.
 2. Cijena: Airbnb uzima u obzir cijenu smještaja u odnosu na slične smještaje u istoj lokaciji.
 3. Lokacija: Airbnb algoritam gleda i udaljenost smještaja od popularnih turističkih atrakcija u odabranom gradu ili mjestu.
 4. Ocjene gostiju: Recenzije gostiju i ocjene smještaja igraju ključnu ulogu u rangiranju.
 5. Profil domaćina: Profil domaćina, kao što su brzina odgovora na upite i uspješnost završavanja transakcija, također se uzima u obzir.
 6. Relevancija: Algoritam također uzima u obzir relevantnost smještaja u odnosu na kriterije pretrage korisnika, poput datuma putovanja i vrste smještaja koji se traže.
 7. Popularnost: Airbnb također uzima u obzir popularnost smještaja, kao što su broj pregleda oglasa i broj dodavanja u listu želja.

Ove karakteristike se kombiniraju u složeni algoritam koji se ažurira i prilagođava kako bi osigurao najbolje rezultate za korisnike. Konačni cilj je osigurati da se smještaji prikazuju u skladu s kriterijima pretrage korisnika, ali istovremeno povećati njihovu vrijednost i korisnost za korisnike Airbnb-a.

Važan čimbenik koji Airbnb algoritmi uzimaju u obzir je i aktivnost domaćina. Domaćini koji često objavljuju svoj smještaj, brzo odgovaraju na upite i pružaju odgovarajuću komunikaciju imaju veće šanse da budu bolje rangirani u pretragama.

 

Zaključak

Algoritam za rangiranje privatnog smještaja na popularnim tražilicama koristi se kako bi se prikazali najrelevantniji i najpopularniji smještaji koji se podudaraju s kriterijima pretrage korisnika. Algoritam uzima u obzir više od 200+ različitih čimbenika, uključujući rezervacije i stope otkazivanja, cijenu, lokaciju, ocjene gostiju, profil domaćina, relevantnost i popularnost smještaja. Ti se čimbenici kombiniraju u složeni algoritam koji se ažurira i prilagođava kako bi se osigurali najbolji rezultati za korisnike Booking i Airbnb. Konačni cilj je osigurati da se smještaji prikazuju u skladu s kriterijima pretrage korisnika, ali istovremeno povećati njihovu vrijednost i korisnost za korisnike Airbnb-a.

Postani partner!

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome. Mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. Mostar Property Management je agencija za iznajmljivanje apartmana koja okuplja tim stručnjaka koji će se pobrinuti o svemu, počevši od profesionalnih opisa i postavljanja na prodajne i rezervacijske kanale, do oglašavanja, komunikacije i brige o gostima, gdje se vodi računa o naplati smještaja, čišćenja i održavanja Vašeg objekta. Na Vama je samo da se opustite i uživate dok Vaša nekretnina donosi novac.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

Mob: +387 63 035 427

Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

 Globalna prisutnost
Channel manager
Više rezervacija
24/7 podrška

logo mostar property management

 

 

 

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

 • Povećajte zaradu
 • Channel Manager
 •  Globalna prisutnost
 • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024