fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Mostar, biser Bosne i Hercegovine, privlači turiste svojom bogatom povijesti, spektakularnom arhitekturom i jedinstvenim kulturnim iskustvom. Međutim, većina turističke aktivnosti i ponude koncentrirana je na nekoliko ljetnih mjeseci, dok se ostatak godine često zanemaruje.

Za iznajmljivače smještaja, ovo predstavlja izazov, jer se njihova potražnja smanjuje izvan srca turističke sezone. No, postoji niz koraka koje gradske vlasti, državne institucije i društvo mogu poduzeti kako bi se produžila turistička sezona i omogućilo iznajmljivačima privatnog smještaja da imaju stabilniji prihod tokom cijele godine.

Mostar Property Management kao agencija sa upravljanje turističkim smještajem, klijentima nudi profesionalnost, pouzdanost i transparentnost. Zahvaljujući iskustvu i oslanjanju na modernu tehnologiju, pratimo svjetske trendove u ugošćavanju i turizmu, te im se prilagođavamo u svrhu rasta poslovanja.

Više o upravljanju turističkim smještajem možete saznati u našem prethodnom blogu: Upravljanje turističkim smještajem u Bosni i Hercegovini 2024

Produživanje turističke sezone doprinijelo bi poslovanju više djelatnosti povezanih s turizmom:

Razvoj Zimskih Turističkih Aktivnosti: Mostar ima potencijal da postane privlačna zimska destinacija. Investiranje u razvoj skijaških staza, klizališta, zimskih festivala i drugih aktivnosti može privući turiste tokom hladnijih mjeseci. Kao pozitivan primjer možemo navesti Advent u Mostaru  gdje je grad posljednjih godina bilježio porast posjetitelja, noćenja, zahvaljujući ulaganju u organizaciju, gastronomsku ponudu i organiziranje sadržaja za djecu i odrasle u periodu Adventa.

 

Promocija Kulturnih i Gastronomskih Evenata Tijekom Cijele Godine: Organiziranje kulturnih događaja, festivala hrane, vinskih degustacija i drugih manifestacija može privući posjetitelje izvan ljetne sezone. Ovo bi trebalo biti praćeno adekvatnom promocijom putem društvenih mreža, turističkih portala i drugih kanala kako bi se informirali potencijalni posjetitelji. Hercegovina je regija poznata po proizvodnji kvalitetnih vina, gastro delicija, te bi se kroz razne sajmove, događanja, festivale u periodu van sezone potaknuo porast broja posjetitelja. Promocijom tradicionalne hrane i lokalne kuhinje, doprinijelo bi rastu i unaprjeđenju i ugostiteljske grane turizma.

herzegovina food

Diversifikacija Turističke Ponude: Osim poznatih znamenitosti poput Starog Mosta i Stare Jezgre Grada, treba istražiti i promovirati manje poznate lokacije i aktivnosti. To može uključivati ​​pješačke staze, biciklističke ture, vožnje kanuima ili posjete manjim selima i ruralnim područjima. Navedeno uključuje promociju i brendiranje različitih lokacija i atrakcija Mostara. Grad i regija se uistinu može pohvaliti prirodnim ljepotama, koje ujedno omogućuju posjetiteljima izlete, sportske i adrenalinske aktivnosti. Mostar Property Management za svoje goste nudi više različitih atrakcija i aktivnosti u Mostaru i Hercegovini.

Poboljšanje Infrastrukture: Investiranje u infrastrukturu poput javnog prijevoza, parkirališta, staza za pješake i bicikliste te javnih sadržaja poput parkova i trgova može poboljšati turističko iskustvo Mostara i privući više posjetitelja tijekom cijele godine. Istina je da se u posljednjih par godina, s konačnom novom vlasti u Mostaru primijeti ulaganje i unaprjeđenje infrastruktura, kao i bolji rad raznih gradskih službi. To je doprinijelo da grad izgleda bolje održavan, uređen i čist, gdje se lakše kretati i vozilima, pješacima, biciklistima. Naravno, vidljiv je i prostor za napredak, i veselimo se vidjeti još više poboljšanja, ne samo za turiste, nego i građane Mostara.

Mostar Airport
Mostar Airport

 

Edukacija i Podrška Lokalnih Iznajmljivača: Grad i državne institucije mogu pružiti podršku lokalnim iznajmljivačima smještaja kroz edukativne programe o gostoprimstvu, upravljanju smještajem, digitalnom marketingu i drugim relevantnim temama. Također bi se trebali poticati na udruživanje radi zajedničke promocije i jačanja svoje pozicije na tržištu.

Mostar Property Management okuplja najveću zajednicu iznajmljivača u Bosni i Hercegovini. Naša misija je povezati iznajmljivače i turiste – iznajmljivačima pomoći da što efikasnije izdaju svoj smještaj, a turistima predstaviti Mostar i Hercegovinu u najboljem mogućem svjetlu. Kao mladi ljudi koji vole svoj grad, cilj nam je  ponuditi našim gostima ne samo kvalitetan smještaj i sve prateće turističke usluge, nego i nešto više od toga – potpuni doživljaj i iskustvo Mostara i Hercegovine. Misao kojom se vodimo je – ‘Ako je gost zadovoljan, ako je klijent zadovoljan, onda smo i mi sretni i zadovoljni!

 

Sezonske Promocije i Povlastice: Razmatranje sezonskih popusta, paketa i drugih promocija može potaknuti turiste da posjete Mostar izvan glavne sezone. Ove ponude mogu biti usmjerene na specifične ciljne grupe, poput obitelji, avanturista, kulturoloških putnika ili poslovnih putnika.

Očuvanje Kulturnog Identiteta: Važno je očuvati autentični duh grada i izbjegavati prekomjernu komercijalizaciju koja bi mogla narušiti jedinstveni šarm Mostara. Potrebno je balansirati između turističkog razvoja i očuvanja kulturne baštine.

Kroz promociju Mostara za posjetitelje u ranoj ili kasnoj sezoni, te izvan sezone, važno je isticati prednost posjeta kad u gradu ne vladaju gužve. Svjedoci smo da u putovanju, razgledanju i upoznavanju određene lokacije, ne možemo steći kvalitetan ugođaj i doživljaj ukoliko nas u tome ometa (pre)velik broj posjetitelja i ljudi. Stanovnici Mostara stoga često vole preporučiti svojim gostima da je grad najljepše doživjeti i posjetiti u rano proljeće ili kasnu jesen.

mostar-panoramic-view
mostar-panoramic-view

Bitno je napomenuti da se promocija posjeta van sezone može bazirati i na činjenici da je Mostar grad s iznimno visokim temperaturama u ljetnim mjesecima, a ima blage zime. Stoga, svi oni koji žele izbjeći ljetne vrućine i vrućinu gradskog asfalta grad trebaju posjetiti i doživjeti izvan ljetnih mjeseci.

Ovdje želimo istaknuti i ulogu koju Mostarski Aerodrom ima u produživanju sezone. Svjedoci smo da je u posljednjih par mjeseci Aerodrom pored novog vanjskog izgleda, osigurava nove partnere za suradnju i međunarodne letove. Ovo unapređenje infrastrukture i proširenje ponude dolaznih i odlaznih letova, zasigurno će doprinijeti pozicioniranju i brendiranju Mostara u turističkom smislu.

O tome kakve uloge i prilike imaju BiH aerodromi za turizam i razvoj gradova, pisali smo u prethodnom članku: Aerodromi i zračne luke u Bosni i Hercegovini kao motor turizma

Produžavanje turističke sezone u Mostaru zahtijeva suradnju i angažman svih relevantnih dionika, uključujući gradske vlasti, državne institucije, turističke organizacije, iznajmljivače smještaja i lokalno stanovništvo. Kroz održivi razvoj i promociju raznovrsne turističke ponude, Mostar može postati privlačna destinacija tijekom cijele godine, pružajući korist lokalnoj zajednici i iznajmljivačima privatnog smještaja.

Kao agencija, želimo privući turiste koji će se vraćati i entuzijastično preporučivati Mostar i Hercegovinu svojim prijateljima. Kroz suvremene metode promocije, želimo istaknuti bogatstvo destinacije, obuhvaćajući prirodne ljepote, kulturnu baštinu, agro i vinski turizam te raznolike avanturističke aktivnosti. Naš cilj je stvaranje nezaboravnih iskustava za posjetitelje, potičući ih da se zaljube u ljepotu Mostara i Hercegovine. Kroz visoke standarde usluge i suradnju s lokalnim partnerima, želimo postati nezaobilazna destinacija s globalnim dosegom, koristeći tehnološke inovacije i društvene medije. Neka naša strast prema ovom kraju potakne ljude da dijele ljepotu Mostara i Hercegovine diljem svijeta.

Mostar Property Management od svog nastanka, kroz sve godine poslovanja, uspješno promovira svoj grad, regiju, kao i cijelu državu Bosnu i Hercegovinu. 

postani mostar property management partner
postani mostar property management partner

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024