fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Dobrodošli u vaš apartman! Sigurni smo da ste se potrudili da vaši gosti imaju sjajan boravak kod vas, a savršen prijam je prvi korak u stvaranju nezaboravnog iskustva. U nastavku ćemo podijeliti nekoliko savjeta koji će vam pomoći da osigurate savršen prijam gostiju u vaš apartman.

 1.  Komunikacija prije dolaska

Komunikacija prije dolaska gostiju ključna je za stvaranje dobrog prvog dojma. Obratite pažnju na detalje, poput slanja jasnih uputa o tome kako doći do apartmana ili o tome gdje se nalazi parkiralište. Ako postoji bilo koja posebna uputa ili informacija koju biste htjeli podijeliti s gostima, učinite to prije dolaska.

Također biste trebali biti dostupni za pitanja ili nedoumice koje gosti mogu imati prije dolaska. Pružite im svoj broj mobitela ili e-poštu na koju mogu kontaktirati ako im treba pomoć.

prijem gostiju

 2.  Priprema apartmana

Prije dolaska gostiju, pobrinite se da je vaš apartman savršeno pripremljen za njihov boravak. Osigurajte da su posteljina i ručnici svježe oprani i uredno pospremljeni. Očistite cijeli apartman i provjerite jesu li svi uređaji, poput TV-a, klima uređaja i Wi-Fi-ja, ispravni i spremni za upotrebu.

Također biste trebali osigurati da gosti imaju sve što im je potrebno za ugodan boravak,. Poput toaletnog papira, sapuna i šampona, ali i osnovnih potrepština za kuhanje, poput soli, papra i ulja. Ako želite ići korak dalje, možete ponuditi dodatne usluge, poput pripreme doručka, pića ili pića dobrodošlice.

prijam gostiju

 3.  Dobrodošlica

Dobrodošlica je vaša prilika da gostima pokažete koliko cijenite njihov dolazak. Po dolasku gostiju, pozdravite ih srdačno i ponudite im piće dobrodošlice, poput čaše vina ili soka. Također biste trebali uzeti vremena da im pokažete oko apartmana i objasnite sve što bi im moglo biti korisno tijekom njihovog boravka.

Tijekom dobrodošlice, možete ostaviti i mali dar za goste, poput kutije čokolade ili neke druge sitnice koja će ih razveseliti i pokazati da ste se potrudili da njihov boravak bude poseban.

 4.  Praćenje

Nakon što gosti stignu, važno je da ostanete dostup gostima i pratite njihove potrebe tijekom boravka. Možete ih kontaktirati putem poruka ili poziva kako biste bili sigurni da se dobro snalaze u apartmanu i da nemaju nikakvih problema ili pitanja.

Također biste trebali imati pri ruci sve informacije o gradu ili okolici, kao što su najbolji restorani, turističke atrakcije ili mjesta za kupovinu, kako biste mogli savjetovati goste i pomoći im da maksimalno iskoriste svoj boravak.

 5.  Odjava

Posljednji korak u stvaranju savršenog prijama gostiju je odjava. Kako bi gosti bili zadovoljni, važno je da se osigura glatka i jednostavna odjava. Pripremite jasne upute o tome što gosti trebaju učiniti prije odlaska, kao što su brisanje kuhinje ili pražnjenje smeća. Također biste trebali provjeriti apartman nakon što gosti odu kako biste bili sigurni da je sve u redu i spremno za sljedeće goste.

Uz ove savjete, možete osigurati savršen prijam gostiju u svom apartmanu. Sjetite se da je gostoprimstvo ključno za stvaranje nezaboravnog iskustva, stoga se potrudite da gostima pružite najbolju moguću uslugu i pokažete im da su dobrodošli u vaš dom.

Zaključak

Stvaranje odličnog plana za prijam gostiju u apartmanu zahtijeva pažnju prema detaljima, pripremu apartmana prije dolaska, srdačnu dobrodošlicu i praćenje gostiju tijekom boravka. Komunikacija prije dolaska, jasne upute i odjava također su ključni za stvaranje nezaboravnog iskustva gostiju. Slijedeći ove savjete, možete osigurati da vaši gosti uživaju u ugodnom i opuštajućem boravku u vašem apartmanu i vrlo vjerojatno će se vratiti i preporučiti vaš apartman drugima.

 

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. Mostar Property Management je agencija za iznajmljivanje apartmana koja okuplja tim stručnjaka koji će se pobrinuti o svemu, počevši od profesionalnih opisa i postavljanja na prodajne i rezervacijske kanale, do oglašavanja, komunikacije i brige o gostima, gdje se vodi računa o naplati smještaja, čišćenja i održavanja Vašeg objekta. Na Vama je samo da se opustite i uživate dok Vaša nekretnina donosi novac.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

Mob: +387 63 035 427

Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

 Globalna prisutnost
Channel manager
Više rezervacija
24/7 podrška

logo mostar property management

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024