fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

 

Pri procesu opremanja apartmana jedno od najčešćih pitanja koje vlasnici nekretnina postavljaju je o vrsti i količini tekstila koji trebaju posjedovati.

 

U nastavku možete pročitati priručnik koji će vjerujemo olakšati izbor i riješiti nedoumice.

Nabava tekstila uvjetovana je i kategorizacijom Vašeg objekta te zakonski propisana u Uvjetima za kategorije apartmana i kuća za odmor. Naravno, ta pravila su tek samo kostur i ne odgovaraju na prava pitanja – šta tačno kupiti? Koje materijale, gramaže, boje i količine izabrati, šta je najbolje i najoptimalnije upravo za vas?

Tu na scenu stupa Daphne – trgovina tekstilnih proizvoda, gdje možete pronaći sve za opremu Vašeg doma. Njihovo višegodišnje iskustvo opremanja tekstilom u turizmu omogućilo je da izgrade asortiman po mjeri svakog kupca, a njihovi stručni savjeti omogućit će vlasnicima smještajnih jedinica da dobiju najbolji omjer cijene i kvalitete i da izabrano odgovara svim potrebama.

Postoji nekoliko nepisanih pravila i praksi koje će olakšati život prvenstveno Vama, ali i Vašim gostima:

 • Bijelo. Uvijek! Zašto? Bijelo je lakše održavati, teže oštetiti (praktički nemoguće izblijediti), može se otkuhavati, izgleda klasično itd. Nije bez razloga središnji motiv svakog stereotipnog prikaza vrhunske hotelske sobe raskošni krevet, navučen u bijeli saten, glat ili na prugice, tek s dekorativnim detaljima u nekoj boji.
 • Što nas vodi na drugu ideju – sve bijelo uvijek, osim dekorativnih elemenata. Krevetnina neka bude jednostavna, a dekorativne prekrivače, jastučiće, zavjese i slične dodatke uskladite u neku boju ili kombinaciju boja i neka oni daju ton i tempo prostoriji.

 

 • KISS (Keep IT Simple Stupid) – držite se jednostavnosti:
  • Plahte s gumom su sjajne za Vaš dom, ali ne toliko za Vaše smještaje koje iznajmljujete. Ravne plahte se lakše peglaju, mogu se peglati na valjcima, lakše se slažu (i možete ih koristiti kao gornje plahte).
  • Kupite gornje i donje plahte istih dimenzija. Tako se ne morate misliti koje su koje i imate više izmjena u rezervi.
  • Standardizacija veličina plahti koje uzimate će vam olakšati život. Ako imate više različitih veličina kreveta/madraca, uzmite sve plahte u jednoj ili dvije dimenzije tako da možete iskoristiti sve plahte za sve krevete (tj. jednu dimenziju za sve krevete za jednu osobu i jednu dimenziju za sve krevete za dvije osobe).
  • Držite se navlaka i jastučnica na preklop. Istina, ljepše izgleda kada navlaka ima zatvarač, ali to je noćna mora održavati u većim količinama i često se ne može iskoristiti pola procesa u praonicama kako se ti dodaci ne bi oštetili ili kako oni ne bi oštetili opremu u praonici.
  • Isto vrijedi i za razne ukrasne dodatke na samoj krevetnini – falde, trakice, čipkice i slično. Izgleda sjajno, no, ukoliko nemate luksuzni apartman ili vilu i trebate se istaknuti nekako, samo će vam zadati glavobolje, ponovna peglanja i slično. (za izbaciti?)
 • Držite se prirodnih materijala. Pogotovo ljeti. Ne želite znati što se dogodi na sintetičkim posteljinama kad se gost s ostacima kreme za sunčanje krene lijepiti po njima. Obično bijelo pamučno platno je preporuka bez pogreške za apartmane
 • Zaštitite madrace. Nekada vam se dogode oni gosti koji proliju pivu ili vino ili sebe po krevetu i to uđe duboko u madrac. Čak i obična štep deka može biti nekakva zaštita. No, ipak, preporučili bi da ispod plahti držite ili nepropusne plahte ili nepropusne štep deke.
 • Kod jastuka su bitne dvije stvari – pokušajte uvijek pronaći jastuke s poliesterskim punilom (koje je antialergijsko i ne privlači grinje) te one koji su ili cijeli perivi ili imaju perive ovitke– svježina i čvrstoća jastuka je nešto što želite zadržati.
 • Ako imate budžetskog prostora, uvijek idite na ručnike veće gramaže. 

Klikom na link pronaći ćete detaljnije Daphne preporuke za opremanje apartmana, vile/kuće za odmor, zasebno za svaku kategoriju objekta.

 

 

Članovi Mostar Property Management zajednice imaju 30% popusta na sav Daphne hotelski asortiman.

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

 • Povećajte zaradu
 • Channel Manager
 •  Globalna prisutnost
 • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Šadrvan - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool
Villa Clea - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Doček Nove 2024. godine u većim BiH gradovima
November 30, 2023
Airbnb ažuriranja za zimu 2023.
November 10, 2023
Kako održati popunjenost apartmana tijekom niske sezone 2023
November 6, 2023