fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

 

 1. Komunikacija je ključna!

Jedna od najbitnijh stavki koja utiče na kvalitetu boravka i iskustvo gosta je komunikacija. Prilikom komunikacije sa gostom bitno je odgovarati brzo, efikasno i na vrijeme. Do trenutka prije dolaska gosta u Vaš smještajni objekat uvijek je potrebno biti na raspolaganju, te pružiti dodatne informacije, ako su potrebne. Naravno, komunikacija ne prestaje nakon što smjestite gosta. Također je bitno da gost tokom boravka uvijek može od Vas dobiti povratnu informaciju na vrijeme kako bi zadovoljstvo gosta bilo maksimalno.

Komunikacija sa gostom

 1. Konstantno pružanje usluga

Nakon što gost bukira Vaš smještajni objekat potrebno je pružiti dodatne usluge koje će sigurno uticati na iskustvo i boravak gosta. Usluge mogu da budu u raznom obliku i obimu, kao što su pružanje dodatnih informacija o smještajnom objektu ili okolini objekta, postavljanje poklon korpe sa voćem ili možda flaša vina. Na kraju to može biti par slatkiša i sok sa porukom na stolu kao znak dobrodošlice koji će gostu mnogo značiti i znatno uticati na kvalitetu boravka. Nakon boravka, možete gostu da pošaljete e-mail napravljen samo za njega sa primamljivom ponudom za njegov slijedeći boravak kod Vas kako bi imali veće šanse za njegov povratak.

Pružanje usluga

 1. Radite male stvari koje imaju veliki uticaj

Često male stvari imaju veliki uticaj na nivo zadovoljstva gosta. Preporučljivo je gostu ispuniti tražene zahtjeve kao što su dodatni peškiri, specifičan pribor za jelo, korištenje perilice za veš ili dodatna posteljina, bez dodatne naplate. Nakon dolaska gosta na nama je da učinimo sve kako bi gostu boravak bio na vrhunskom nivou. Samim tim što gosti nisu navikli na dodatne besplatne usluge, ishod često rezultira sa kvalitetnom recenzijom, pa čak i ponovnim dolaskom gosta.

 

 1. Naglasite lokalne običaje

Prilikom dolaska gosta pokušajte približiti gostu našu kulturu što je bolje moguće. Uz toplu dobrodošlicu kafom, ponudite mu i Vaš vrt sa svježim povrćem da se posluži ako mu je potrebno za kuhanje ili ako imate neko drvo voćke pokažite mu da nema restrikcija, te da se sam može poslužiti njima. Kroz ovakve ponude gostu se stvara direktna povezanost sa mjestom u koje je došao, te se stvara ugodnija atmosfera tokom njegovog boravka.

 

 1. Budite fleksibilni

Znak dobrog domaćina uvijek je u njegovoj fleksibilnosti. Gosti često traže raniji check in, najčešće zbog njihovog rasporeda putovanja. Zadovoljstvo gosta uveliko zavisi od toga ako ste u mogućnosti izaći mu u susret i odobriti raniji dolazak. To nekad neće biti moguće zbog prethodnog gosta koji je obavio check out taj dan, ali možete obavijestiti gosta da će smještajni objekat biti dostupan njemu čim bude spreman.

 

 1. Poboljšajte sadržaj smještajnog objekta

Pored uobičajenih stvari kao što su roštilj, mikrovalna, kuhalo za vodu, aparat za kafu bilo bi poželjno ugraditi i par stvari sa kojim bi gosti mogli imati interakciju. To mogu biti društvene igre ili knjige, igračke za bazen ili dječiji tobogan u dvorištu. Bez obzira na vrstu zabave, sigurno će se zbog takvih stvari Vaš objekat istaći među ostalim.

 

 1. WiFi

Gosti koji često putuju u većini slučajeva bave se poslom koji se obavlja preko laptopa ili telefona, te samim tim kvalitetna i stabilna internet konekcija im je nekad najbitnija stavka tokom putovanja. Također, ako smještajni objekat može primiti veći broj osoba bitno je da konekcija bude stabilna i dovoljno jaka za veći broj uređaja u isto vrijeme. Bitno je također da svaka smještajna jedinica ima svoj wifi router u jednom smještajnom objektu.

Bolji WIFI

 

 1. Sigurnost gosta je na prvom mjestu

Gostu je uvijek u prvom planu da se osjeća sigurno. Mi moramo da učinimo sve što možemo kako bi gostu obezbijedili taj osjećaj sigurnosti. Vlasnici često ugrade sigurnosne kamere na vanjski dio smještajnog objekta koji u slučaju neke neprijatnosti ima zabilježeno sve na snimku. Ipak, nekad to bude mač sa dvije oštrice jer gosti ne vole kad se na posjedu nalaze kamerice, smatrajući da im to narušava privatnost. Ipak samo je potrebno postaviti ih na mjesto gdje se ne ugrožava privatnost, ali obezbjeđuje sigurnost gosta.

 

 1. Proslavite posebne prilike

Nekad će gosti tražiti od Vas da pripremite smještaj u skladu sa njihovim posebnim zahtjevom, a to može biti godišnjica braka, rođendan ili neki romantični čin. Uz dodatno dogovaranje sa gostom Vi možete pripremiti smještajni objekat sa balonima, svijećama, vinom, cvijećem ili ukrasnim detaljima, napisati poruku ili ostaviti čestitku. Gostu će mnogo značiti Vaš uloženi trud i jako će cijeniti Vašu uslugu.

Poklon za gosta

 

 1. Tražite od gosta povratne informacije

Ipak, na kraju najbolji kritičar je osoba koja je boravila u Vašem smještajnom objektu. Ona Vam može ukazati na prednosti i mane, podijeliti sa Vama savjet ili možda Vam dati novu ideju. Zbog toga pokušajte izvući najbolje, kako iz pozitivne tako i negativne recenzije. Formirajte anketu te pošaljite gostu nakon boravka. Vjerujte, većina će vrlo rado da ih popuni.

Zadovoljstvo gosta

 

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. Mostar Property Management je agencija za iznajmljivanje apartmana koja okuplja tim stručnjaka koji će se pobrinuti o svemu, počevši od profesionalnih opisa i postavljanja na prodajne i rezervacijske kanale, do oglašavanja, komunikacije i brige o gostima, gdje se vodi računa o naplati smještaja, čišćenja i održavanja Vašeg objekta. Na Vama je samo da se opustite i uživate dok Vaša nekretnina donosi novac.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

Mob: +387 63 035 427

Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška

logo mostar property management

 

 

 

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

 • Povećajte zaradu
 • Channel Manager
 •  Globalna prisutnost
 • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024