fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

Kako zapravo iznajmljivači smještajnih kapaciteta trebaju komunicirati sa svojim gostima

U nastavku na naš zadnji post danas ćemo malo detaljnije zaći u temu kako zapravo iznajmljivači smještajnih kapaciteta trebaju komunicirati sa svojim gostima.

Mnogi od vas su nam postavili pitanja u vezi samostalnog oglašavanja i komunikaciji preko raznih kanala. Držimo da postoje neka osnovna pravila komunikacije i ponašanja općenito kada se radi o poslu iznajmljivanja stanova, apartmana i vila.

Iznajmljivanje nije šema “zaradi brzo”

Prvo i najvažnije je shvatiti odmah da to  nije posao u kojem se svi snalazimo podjednako te da se nikako na ovaj posao, vid turističke usluge, ne smije gledati kao lagan i u službi “zarade na brzinu“.

Upravo suprotno, posao je to u kojem vas jedna greška u komunikaciji ili prihvatu gosta može koštati ne samo gubitka tog gosta nego i ostaviti dugoročne posljedice na ukupni rejting vaše smještajne jedinice.

Vježbanje i prakticiranje pravila uspješne komunikacije  pomoći će vam u postizanju boljeg rejtinga i samim time bolje popunjenosti vašeg apartmana ili vile.

Apartman nam je super opremljen a ipak nemamo rezervacija

Imam super opremljen stan ali vrlo malo rezervacija, zašto?

Iako su mnogi stanovi, apartmani i vile lijepo i moderno opremljni, svjedoci smo da ostaju nepopunjeni čak i u vrijeme sezone.  Priča se o jakoj konkurenciji i prevelikoj ponudi no istina je da svake sezone imamo isti problem; vlasnike bez gostiju i goste bez smještaja.

Naime ako se neznanje stranih jezika spoji sa informatičkom nepismenošću i tvrdoglavim odbijanjem svih “novotarija” dobije se recept za totalni neuspjeh. Mnogi ne žele ni surađivati niti sa turističkim niti sa marketinškim agencijama te sami sebe stavljaju u poziciju gdje mogu samo čekati da im netko “da” gosta.

Nasa misija

Što je potrebno da budem uspješan samostalan iznajmljivač?

Ako baš želite raditi sami, onda morate znati barem jedan strani jezik i biti u stanju samostalno oglasiti svoju smještajnu jedinicu na nekom od turističkih portala ili kanala prodaje. Naravno ovo uključuje i izbor fotografija, opise, postavljanje i kontroliranje cijena, te ono najvažnije; kvalitetnu komunikaciju sa gostima.

Morate biti spremni pratiti svoje društvene mreže i email poruke te uvijek strpljivo, uljudno i profesionalno odgovoriti na sve upite.
Odgovori moraju biti brzi, točni i potpuni inače se gost može ne samo predomisliti nego i steči pogrešan dojam o vama.  Nikad, ali nikad nemojte lagati!  Svi želimo da nas gost doživi kao ljubaznog i gostoljubivog domaćina.  O  ciljevima i pravilima uspješne komunikacije pisali smo ovdje.

Iznajmljivači koji se žele oglašavati na više kanala morati će savladati i moderne tehnologije upravljanja smještajnim jedinicama  inače će se staviti u poziciju  overbookinga.

Mostar Property Management agencija za upravljanje smjestajnim jedinicama

Čini vam se komplicirano … ?

Ako niste u poziciji da samostalno odradite cijeli posao najbolje je da se obratite profesionalcima koji će vam pomoći u svemu ili barem u onom djelu koji vama baš ne ide. Timovi mladih i obrazovanih stručnjaka mogu vam ponuditi više opcija i osigurati optimalnu popunjenost.

Molimo vas da ostavite vaš komentar ispod ovog teksta i da ga podjelite ako mislite da bi mogao koristiti nekom od vaših poznanika.

1 Response
  1. Odlično napisan članak, danas je prevelika konkurencija na tržištu, potrebno je misliti o svemu od marketinga, stranog jezika, fotografija, kvalitete, povezanosti sa drugim pravnim licima, kontroliranja cijena, načina komunikacije. Danas je zaista teško uspjeti sam, ali uvijek postoji način ukoliko to zaista istinski i svim srcem želimo.

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Šadrvan - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool
Villa Clea - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Doček Nove 2024. godine u većim BiH gradovima
November 30, 2023
Airbnb ažuriranja za zimu 2023.
November 10, 2023
Kako održati popunjenost apartmana tijekom niske sezone 2023
November 6, 2023