fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

Detaljnije informacije o posebnim mjerama za čistoću od pet koraka, koje preporučuje Airbnb

Kako je čistoća vrlo važna, posebno u današnje vrijeme, pružatelji smještaja trebaju se posvetiti novom standardu čišćenja apartmana koji je uspostavio Airbnb. Kroz ovaj članak objasnit ćemo kako ga primijeniti u praksi slijedeći pet osnovnih koraka i dati sve potrebne savjete i smjernice koje biste trebali slijediti kako biste imali zadovoljne klijente. Članak se temelji na savjetima i preporukama zdravstvenih i ugostiteljskih stručnjaka.

Prvenstveno je poželjno slijediti upute o odgovarajućem vremenu čekanja prije ulaska u smještaj. Neke institucije za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju čekanje i do 24 sata prije ulaska. Ako to iz nekog razloga nije moguće, preporučuje se pričekati najmanje tri sata da uđete u smještaj nakon što klijent ode, jer je izloženost bakterijama smanjena.

Da biste slijedili sve propisane standarde, potrebno je slijediti sljedeće korake prilikom čišćenja apartmana: pripremiti, očistiti, dezinficirati, provjeriti i resetirati.

Korak 1: Priprema za sigurno čišćenje

Uvijek provjetravajte sve prostorije, najbolja praksa je to raditi i prije čišćenja i tokom čišćenja sobe. Većina zdravstvenih organizacija preporučuje otvaranje ulaznih vrata i prozora i korištenje ventilatora za povećanje cirkulacije zraka u sobi. Obavezno provjetravajte prostor što je duže moguće prije i tokom čišćenja i dezinfekcije apartmana. Skupite odgovarajuće potrepštine za čišćenje. Preporučujemo uporabu samo otopina za dezinfekciju.

 

Vodite računa o tome koje kemikalije koristite i uvijek se pridržavajte uputa za njihovu upotrebu kako biste određeni proizvod mogli najbolje iskoristiti.

Prije čišćenja apartmana preporučuje se pranje ruku vodom i sapunom najmanje 20 sekundi, ukoliko to nije moguće, možete koristiti sredstvo za dezinfekciju s najmanje 60% alkohola.

Uvijek nosite zaštitnu opremu prilikom čišćenja, stavite masku za lice i rukavice za jednokratnu upotrebu.

Pokupite i iznesite svo smeće iz sobe, a zatim dodajte nove vreće za smeće u sve kante.

Zatim pronađite i pokupite svu posteljinu iz smještaja. Proces pranja posteljine postupak je koji domaćinu oduzima najviše vremena, pa je iz tog razloga najbolje sve pokupiti prilikom ulaska u prostor. Nikad ne tresite prljavu posteljinu u zatvorenom, jer to povećava širenje različitih bakterija.

Isključite sve uređaje prije čišćenja, najbolje je isključiti napajanje na prekidaču.

Korak 2: Očistite prašinu i smeće

Proces čišćenja apartmana uključuje uklanjanje svih bakterija i nečistoća s površina unutar prostora. Na primjer, kuhinjsku ploču i ploču za kuhanje obrišite sapunom. Vrlo je važno da ovaj korak obavite prije dezinfekcije prostora.

Potrebno je oprati svu posteljinu na najvišoj dozvoljenoj temperaturi. Također, ne zaboravite promijeniti rukavice za jednokratnu upotrebu prije upotrebe i rukovanja čistom posteljinom.

Važno je oprati sve posuđe u kuhinji kako biste udovoljili svim higijenskim standardima. Prije pranja sakupite sve posuđe iz svih prostorija. Oprašite prostor i pometite ili usisajte pod. Pri uklanjanju prašine krenite od vrha prema dolje kako biste bili sigurni da nema preostalih vidljivih znakova. Pometite sve tvrde podove i usisajte tepihe.

Nakon pranja posuđa obrišite sve tvrde površine, najbolje bi bilo vodom i sapunom. Obavezno uklonite prljavštinu, masnoću i bakterije sa svih dostupnih površina u sobi. Čišćenje tvrdih površina uključuje čišćenje svih ploča, stolova, sudopera, ormara i podova.

Poslije završetka čišćenja tvrdih površina slijedi čišćenje mekih površina. Čišćenje mekih površina uključuje čišćenje stvari poput tepiha, posteljine i presvlaka. Sve meke površine očistite sa odgovarajućim sredstvima za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i prašinu.

Korak 3: Dezinficirajte prostorije

Dezinfekcija se provodi kako bi se uklonile bakterije sa svih osjetljivih površina. Za uklanjanje bakterija možete koristiti razna sredstva za dezinfekciju i antibakterijska sredstva. Neka od osjetljivih područja koja treba dezinficirati su kvake na vratima, prekidači za svjetlo itd.

Po završetku čišćenja apartmanskih tvrdih površina dodatno ih dezinficirajte nekim od sredstava.

Nakon što ste dezinficirali sve površine, ostavite određeno vrijeme da se osuši na zraku kako bi sredstva uništila što više bakterija.

Korak 4: Provjerite popis soba

Još jednom provjerite jesu li dezinficirane sve dodirne površine.

Imajte na umu probleme sa održavanjem ili nedostajuće predmete. Dok provjeravate da li je dovršen, imajte na umu sve stavke koje treba zamijeniti, nadopuniti ili obnoviti.

Korak 5: Resetirajte sobu

Bacite i operite pribor za čišćenje. Bacite jednokratne proizvode kao što su dezinfekcijske rukavice. Krpe za čišćenje perite na najvišoj temperaturi koja odgovara materijalu.

Ispraznite i očistite usisivač nakon svakog čišćenja. Obavezno očistite sve ostale alate koji se koriste.

Nakon čišćenja apartmana, uklonite svu opremu za čišćenje. Odložite ili operite zaštitni materijal u skladu sa njihovim uputama za upotrebu.

Operite ruke najmanje 20 sekundi vodom i sapunom. Ako to nije moguće, upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje sadrži najmanje 60% alkohola i potražite najnovije smjernice kod lokalne uprave.

Vizualno procijenite svaku sobu kako biste bili sigurni da je smještaj spreman za sljedećeg gosta.

Instalirajte sredstva za čišćenje za svoje goste. Od gostiju smo čuli da žele mogućnost samo – čišćenja dok borave u vašem prostoru. Osnažite svoje goste postavljanjem sredstava za čišćenje koja mogu koristiti, kao što su sredstvo za dezinfekciju ruku, papirnati ubrus za jednokratnu upotrebu, rukavice za jednokratnu upotrebu, maramice ili dezinfekcijske maramice i dodatni sapun za ruke.

Mostar Property Management surađuje sa profesionalno agencijom EkoHertz za čišćenje privatnih/poslovnih objekata na području Hercegovine.

Preuzmi Detaljnije informacije o posebnim mjerama za čistoću od pet koraka koji preporučuje Airbnb

Nova usluga – Čišćenje i održavanje bazena

 

Na linku ispod saznajte više o našim uslugama i modelima saradnje koje MPM agencija za iznajmljivanje apartmana nudi i postanite naš partner: https://www.mostarpropertymanagement.com/postani-partner/

Vi odmarajte mi radimo za vas!
✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška
www.mostarpropertymanagement.com

logo mostar property management

 

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024