fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

U svijetu turizma, web platforme za rezervacije kratkoročnog smještaja Booking i Airbnb postali su neizostavni igrači, povezujući iznajmljivače sa milijunima putnika diljem svijeta.

Ove platforme ne samo da omogućavaju iznajmljivačima da svoj smještaj predstave milijunima putnika diljem svijeta, već pružaju i pristup širokom spektru alata i resursa koji olakšavaju upravljanje njihovim poslovanjem. Međutim, često postoje nesporazumi oko njihove uloge i utjecaja na iznajmljivače. U ovom tekstu istražujemo kako ove platforme pružaju nevjerojatne prilike iznajmljivačima, te demistificirati neke uobičajene mitove.

airbnb-booking
airbnb-booking

1. Ogromna Vidljivost i Pristup Globalnom Tržištu

Booking i Airbnb su postali sinonimi za kratkoročni turistički najam, dominirajući globalnim tržištem. S više od milijun objekata na svojim platformama, pružaju korisnicima jednostavan način rezervacije, i prilagođene pretrage koje odgovaraju njihovim preferencijama i budžetu.

Jedna od najvećih prednosti Bookinga, Airbnba, Expedie, i sličnih platformi za iznajmljivače je ogroman doseg i vidljivost koju pružaju. S obzirom na to da milijuni svjetskih putnika koriste ove platforme svakodnevno, iznajmljivači imaju pristup globalnom tržištu, bez potrebe za intenzivnim marketinškim naporima. Ovo je revolucioniralo način na koji iznajmljivači promoviraju svoje smještajne objekte i privlače goste!

Dio iznajmljivača vjeruje da je dovoljan način promocije samo oglasiti svoj smještaj na ovim platformama, a rezervacije primati putem drugih (direktnih) kanala, te tako izbjegavati provizije koju iznajmljivači plaćaju platformama.

No, Booking i Airbnb zahvaljujući svom algoritmu, oglase smještaja gdje se kalendar zatvara direktno, odnosno ručno rangira lošije, u odnosu na objekte koje svoje rezervacije primaju putem navedenih prodajnih platformi. Izbjegavanjem rezervacija (odnosno provizija), prodajnog kanala putem kojeg oglašavate svoj smještaj milijunima potencijalnih gostiju, oglas Vašeg smještaja pozicionirate na dnu pretraga.

Tako su se Airbnb i Booking pobrinuli da iznajmljivači ne mogu koristiti njihovu platformu samo kao način besplatne promocije svog objekta.

2. Mit o Provizijama:

Postoji široko rasprostranjeno uvjerenje da Booking i Airbnb uzimaju visoke provizije od iznajmljivača.

No ova tvrdnja zavisi od perspektive iz koje se gleda. Iznajmljivači će naravno tvrditi da puno novca od rezervacije oglašavaju za plaćanje provizija. No, druga perspektiva govori o tome kako iznajmljivači imaju priliku svoj smještaj oglasiti milijunima putnika iz cijelog svijeta, te im Booking “šalje” 85% od ukupne zarade.

15% provizije po rezervaciji, koju iznajmljivač plaća platformi na kojoj oglašava, ne uključuje samo pristup globalnom tržištu, nego i činjenicu da navedene platforme nude uglavnom provjerene goste, koji će nakon svog boravka ostaviti realne i stvarne recenzije. Dakle, 15% provizije prodajnom kanalu uključuje i sigurnost za oglašivača.

Veći broj kvalitetnih recenzija, znači i bolje rangiranje i poziciju oglasa.

Zahvaljujući agencijskim alatima i mehanizmima, Mostar Property Management svojim klijentima nudi provjerene i sigurne rezervacije i mogućnost sigurnih naplata rezervacija.

Brojni iznajmljivači u Bosni i Hercegovini susreli su se s izazovima i problemima pri naplati otkazanih rezervacija, ili naplati rezervacija gdje se gosti ne pojave u smještaju na dan dolaska.

Iako uglavnom sigurne platforme, Booking, Airbnb i sl. susreću se s lažnim, spam rezervacijama, kao i neodgovornim gostima koji nastoje izbjeći politiku i pravila otkazivanja i naplate.

Sigurna naplata je jedna od najistaknutijih prednosti suradnje s agencijama za menadžment smještaja u turizmu. Mostar Property Management ima dovoljno iskustva, znanja, te uz korištenje moderne tehnologije, poznavanje tržišta i platformi za kratkoročni najam, može garantirati naplate rezervacija svojim klijentima.

 

3. Povećana Konkurencija i Inovativni Alati

Koristeći Booking i Airbnb, iznajmljivači su suočeni s povećanom konkurencijom, ali isto tako imaju pristup raznim alatima i resursima koji im mogu pomoći da se istaknu. Ove platforme nude alate za optimizaciju oglasa, analitiku, recenzije i druge funkcije koje iznajmljivačima omogućuju bolje upravljanje njihovim smještajnim objektima i poboljšanje korisničkog iskustva.

Kako povećati broj rezervacija na Booking com?

Trend oglašavanja privatnog smještaja bilježi porast, kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini. Kao iznajmljivač se pitate kako istaknuti vaš oglas među sve većom konkurencijom, i kako da Vaš objekat bude bolje rangiran u pretragama Vaše lokacije?

Mostar Property Management zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u poslovanju, zna kako istaknuti Vaš oglas, kako da bude 100% optimiziran i najbolje rangiran.

Poboljšanje oglasa nije jedini način kako da se istaknete na platformama za kratkoročni najam. Potrebno je imati dovoljno znanja i iskustva kako biste postavili odgovarajuće kombinacije ponuda i popusta za goste. Poželjna kombinacija popusta učiniti će vaš oglas i smještaj atraktivniji i u periodima izvan sezone.

kako optimizirati booking oglas
kako optimizirati booking oglas

4. Recenzije i Povratne Informacije:

Putnici imaju priliku ostaviti recenzije i ocjene nakon boravka, pružajući dragocjene povratne informacije iznajmljivačima i pomažući im u poboljšanju kvalitete svojih usluga.

Povratne informacije i komentari gostiju oglas čine više relevantnim i pouzdanim. Preporuke i iskustva prethodnih gostiju na platformama koje koriste milijuni putnika dnevno zasigurno će doprinijeti da oglas smještaja bude istaknut i prepoznat. Booking i Airbnb garantiraju samo provjerene i pouzdane recenzije, gdje nema mogućnosti lažiranja ili manipuliranja povratnim informacijama gostiju.

Booking i Airbnb su revolucionirali način na koji iznajmljivači promoviraju i iznajmljuju svoje smještajne objekte.

Iznajmljivači imaju priliku dosegnuti milijune putnika širom svijeta bez visokih troškova provizija, a isto tako imaju pristup raznim alatima i resursima koji im pomažu u upravljanju njihovim poslovanjem. Dakle, umjesto da budu izazov, Booking i Airbnb predstavljaju ogromnu priliku za iznajmljivače da prošire svoje poslovanje i povećaju prihode.

Kroz godine poslovanja u Menadžmentu Turističkog Smještaja, Mostar Property Management na platformi Airbnb ima status Superdomaćina. Biti označen Superdomaćinom na Airbnb platformi znači da ste kao domaćin ispunili sve kriterije i standarde ugošćavanja. Ocjene i recenzije gostiju, odgovornost, pouzdanost, profesionalnost pri komunikaciji, samo su dio kriterija, te smo ponosni da smo u suradnji s našim partnerima u ugošćavanju, našim klijentima ostvarili najbolje moguće ocjene, naš Airbnb profil: https://www.airbnb.ba/users/show/182577467

Hit Booker superhost
Hit Booker superhost

 

Kao i na Airbnb, naš račun na Booking.com platformi, nakon višegodišnjeg oglašavanja ima odličnu prosječnu  ocjenu 9,5 na osnovu 3289+ recenzija gostiju.

 

Postanite partner već danas i prepustite nam brigu o vašem smještaju. Naš predani tim posvećen je tome da vaša imovina zablista na tržištu, privlačeći goste iz cijelog svijeta. 💼🌍
📧 info@mostarpropertymanagement.com
📞+ 387 63 035 427

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024