fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

(Ne)sigurnost naplate

Iznajmljivanje nekretnina preko raznih booking portala i platformi uglavnom je siguran proces. Nakon što ste postavili oglas svog objekta na neki od portala za oglašavanje, spremni ste za dolazak većeg broja rezervacija.

No, što ako domaćini nemaju sigurnost i mogućnost naplate rezervacija svog smještaja?

Mostar Property Management godinama prati turističku ponudu Mostara, Hercegovine, kao i čitave Bosne i Hercegovine. Kako bismo pružili kvalitetne usluge našim klijentima, nastojimo što bolje istražiti turističku djelatnost, poslovanje, uvjete i poteškoće.

Većina istraživanja i statistika pokazuje da domaćini u Bosni i Hercegovini ističu problem nesigurnosti naplate rezervacija.

Osim problematičnih i lažnih gostiju i rezervacija, većina domaćina se bar jednom susrela s gostima koji se nisu pojavili u smještaju. Također velik broj domaćina ima iskustvo s gostima koji su u smještaju boravili, ali odbili platiti rezervaciju.

Često su navođene situacije gdje su na rezervaciji primjerice dvije osobe, u smještaj dođe više osoba, te gosti odbijaju platiti dodatne iznose za dodatne osobe. Također, tu su i situacije kad gosti rezerviraju, dođu u smještaj, ali ne žele ostati u njemu, i platiti rezervirano.

Mostar Property Management kao agencija za menadžment turističkog smještaja, posjeduje alate i mogućnosti za sigurnu naplatu rezervacija.

Booking.com

Booking.com je jedna od najvećih svjetskih online platformi za rezerviranje smještaja za kratkoročni najam.

Radi se o platformi koje omogućuje da smještaj bude vidljiv i dostupan za rezervacije milijardama ljudi. Booking.com je jedna od stranica putem koje najčešće oglašavaju i domaćini širom Bosne i Hercegovine.

Za privatne domaćine u Bosni i Hercegovini, Booking isključivo nudi mogućnost direktne naplate rezervacija od gostiju, – u gotovini.

Zbog navedene činjenice, brojni domaćini nemaju sigurnost naplate boravka gostiju u njihovom smještaju, kao ni sigurnost naplate eventualnog nedolaska gostiju. Domaćini nemaju niti sigurnost naplate otkazanih rezervacija, u skladu s postavljenom politikom otkazivanja.

Mostar Property Management koristi agencijske alate, te gostima uvjetuje da rezervaciju putem Booking.com platforme  mogu napraviti samo ukoliko ostave podatke svoje kreditne kartice.

Zahvaljujući tome, Mostar Property Management može s ponosom navesti podatak; da je u protekloj 2023 sezoni, naplaćeno 99% rezervacija naših klijenata i partnera u ugošćavanju.

Airbnb

Airbnb je također jedna od najpoznatijih svjetskih platformi za oglašavanje smještaja za iznajmljivanje. Brojke pokazuju kako sve veći broj domaćina iz Bosne i Hercegovine koristi ovu platformu za oglašavanje svoje nekretnine.

Airbnb nudi isključivo online plaćanje rezervacija za goste, što u teoriji zvuči kao sigurna naplata za domaćine. Gost plaća Airbnb-u, a Airbnb bi trebao isplatiti novac na bankovne račune domaćina, odnosno vlasnika smještaja.

Međutim, velik broj domaćina iz Bosne i Hercegovine ima problem s isplatom tih rezervacija na svoje bankovne račune.

Prvu poteškoću domaćini iz BiH imaju u tome što moraju imati devizne račune, da bi imali mogućnost isplate od strane Airbnb. Naime, Airbnb radi isplate za domaćine u valuti: američki dolar. To izaziva razne administrativne komplikacije, trošak vremena, trošak novca za domaćine.

Veliko razočarenje domaćini potom dožive, kad im novac bude isplaćen i shvate koliki iznos banke uzimaju za provizije, i troškove konverzije američkih dolara u domaću valutu.

U prethodne dvije godine, mnogi iznajmljivači i domaćini, javljaju nam se s problemom kako njihove banke (iako imaju devizne račune), ne posluju s američkim dolarima, te im samim tim Airbnb ne može isplatiti iznos koji su zaradili ugošćavanjem.

Sve navedeno je samo dio poteškoća s kojim se susreće iznajmljivač u Bosni i Hercegovini.

Mostar Property Management je u protekloj, 2023 sezoni naplatio 100% Airbnb rezervacija, odnosno, sve online plaćene rezervacije, bile su uredno naplaćene.

Sigurna naplata je jedna od najistaknutijih prednosti suradnje s agencijama za menadžment smještaja u turizmu. Mostar Property Management ima dovoljno iskustva, znanja, te uz korištenje moderne tehnologije, poznavanje tržišta i platformi za kratkoročni najam, može garantirati naplate rezervacija svojim klijentima.

Za vlasnika smještaja  to znači manje stresa, više slobodnog vremena i više novca.

 

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. 💯
Kontaktirajte nas za više informacija o suradnji i načinu poslovanja:
info@mostarpropertymanagement.com
📞+ 387 63 035 427

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Šadrvan - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool
Villa Clea - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Doček Nove 2024. godine u većim BiH gradovima
November 30, 2023
Airbnb ažuriranja za zimu 2023.
November 10, 2023
Kako održati popunjenost apartmana tijekom niske sezone 2023
November 6, 2023