Airbnb od 1. Siječnja 2021. počinje naplaćivati proviziju od 15% - Mostar Property Management
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Airbnb od 1. Siječnja 2021. počinje naplaćivati proviziju od 15%

Novosti iz Aribnb

airbnb-novo-pravilo-naplate-usluge
airbnb-novo-pravilo-naplate-usluge

Kao što svi vlasnici nekretnina, odnosno iznajmljivači na Airbnb-u znaju, Airbnb je imao drugačiji poslovni model od Booking.com-a ili Expedie-a. Tako su oni naplaćivali proviziju od 3% od iznajmljivača / vlasnika nekretnine , a dodavali svoj „service fee“ gostu, od 10% do 13% gore.

Prošle godine Airbnb  počeo je nuditi dvije strukture naknade za usluge: naknadu za usluge koju dijele domaćini i gosti, i naknadu za usluge koju u potpunosti snosi domaćin.

Naknadu za usluge koju u potpunosti snosi domaćin odnosno pojednostavljene cijene, znači da se od isplata domaćinu oduzima cjelokupna naknada, a nikakva naknada za usluge se ne naplaćuje gostima, to što domaćin, odnosno koju cijenu iznamljivač postavi je ono što gosti plaćaju.

S obzirom da je Airbnb procijenio da  pojednostavljene cijene  najbolje funkcioniraju i za domaćine i za goste, to će biti jedina struktura naknada za usluge dostupna nakon 7. 12. 2020.

Svi iznajmljivači koji su ranije usvojili pojednostavljene cijene, dobili su posebnu sniženu stopu od 14%. Nakon 1. 1. 2021., naknada za usluge će se povećati na standardnih 15%. To neće uticati na postojeće rezervacije koje iznajmljivači imaju i primjenjivat će se samo na rezervacije koje dobiju nakon 1. siječnja 2021. godine. Korištenje Airbnba nakon 1. 1. 2021. znači da je iznajmljivač prihvatio ovu novu naknadu za usluge.

Vi odmarajte mi radimo za vas!
✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška
www.mostarpropertymanagement.com

Leave a Reply