fbpx
+387 63 035 424 Pošalji e-mail

Mostar Property Management Vam predstavlja najbolji savjeti za iznajmljivanje prema iskustvu gostiju

Iskustvo gostiju se ispostavilo najboljim pokazateljem. Ne samo da će dovesti do poboljšanja položaja objekata na prodajnim kanalima, boljim ocjenama i komentarima, nego će uz to doći i do ponovnih dolazaka gostiju. Dobro iskustvo gostiju će, također, vremenom podići i cijenu vaših objekata. Lako je shvatiti kako Airbnb radi na tome, međutim pitanje je kako rade ostali prodajni kanali?
Mostar Property Management ima privilegiju raditi sa mnogim prodajnim kanalima, te smo ih pitali isto pitanje, a odgovor na njega je možda ključ uspjeha vaših objekata.

„Šta je najbitnije da biste dobili pozitivnu ocjenu i preporuku gostiju?“

1. Brz odgovor

Na raznim anketama koje su ponuđene gostima, odgovorili su da im je komunikacija jako važna, kao i brzo odgovaranje na njihove pozive/poruke. Također, gosti se osjećaju sigurnije kada imaju viši nivo komunikacije.

Mostar Property Management na prodajnom kanalu Airbnb imamo ocjenu 4.7 / 5 i 97% stopu odgovornosti što znači da gostu odgovorimo u roku od 5 minuta.

2. Usluga 24/7

Kada gosti urade rezervaciju kod vas, to ne znači da je tu kraj vaše usluge. Potrebno je stupiti u kontakt sa gostima najmanje dan prije njihovog dolaska, što im omogućuje i neka dodatna „last minute“ pitanja o smještaju ili nečemu drugom iz okoline. Ovaj vid komunikacije potvrđuje vašu profesionalnost. Također, kada gosti dođu znaju imati pitanja, posebno za vas kao lokalca, u vezi preporuka za hranu, shopping, izlet i sl.

Mostar Property Management gostu šalje 3 automatska e-mail :

1. Email se odnosi na pozdravnu poruku kao i zahvalu za rezervaciju. Ovaj e-mail se šalje automatski kada se zaprimi rezervacija u sustavu.

2. Email se šalje 1 dan prije nego gost dolazi u objekta, gost dobije upute kako da dođe do objekta i obavezno da navede očekivano vrijeme dolaska kao i ostali kontakt podaci i napomenu da se treba javiti 30 minuta prije dolska.

3. Email gostu se šalje 7 dana nakon datuma odlaska iz smještaja gdje mu se šalju ankete o zadovoljstvu uslugom gdje dobijemo odlične povrate komentare što je se gostima svidjelo ili stvari koje bi trebali popraviti/unaprijediti.

3. Komunikacija

Osim čistog objekata koji bi ih trebao dočekati, gosti jako cijene kada se s njima stupi u kontakt prije njihovog dolaska. Ulijevate im sigurnost tako što ih uvjerite da neće imati problema pri dolasku. U slučaju da gosti imaju neki problem tokom boravka, vi ste tu da pomognete. S obzirom da se nemaju kome drugom obratiti, osjećat će se sigurnije ako vi pokušate riješiti problem i budete u stalnoj komunikaciji s njima.

Koristite aplikacije za poruke sa gostima: Viber, WhatsApp, Telegram, Skype i dr…

4. Sve što se treba nalaziti u vašem objektu

Osim posteljine i peškira koji treba da budu čisti i mirisni, poželjno je da se u vašem objektu nalaze i neke osnovne namirnice poput soli, šećera, kafe, nekoliko vrsta čajeva i slično. Također, ono što je potrebno za osnovnu higijenu i što biste i sami voljeli da vas dočeka kada iznajmljujete, je ono što i vaš objekta treba da ima (šampon, sapun, deterdžent za posuđe/tablete za mašinu pranje posuđa i slično). Ono što mi posebno preporučujemo našim klijentima kada je doček gostiju u pitanju, jeste da bi bilo lijepo da ih dočeka neka sitnica poput zdjele sa svježim voćem, čokoladica, bombona.

5. All-inclusive

Naš najbolji savjet jeste da udovoljite svim zahtjevima gostiju bez dodatnih plaćanja. Naravno, to se odnosi na stvari kao što su da gost ima pristup dodatnim peškirima, da može koristiti mašinu za pranje posuđa i slično. Bez ikakvih problema i besplatno!
Naš stav je, kada gost plati najam, učini sve da bude zadovoljan. S obzirom da obično nisu navikli na takav tretman, njihovo oduševljenje rezultira pozitivnim komentarima i ponovnim dolascima.

6. Informacije na dolasku

Da bi gost bio zadovoljan, potrebno mu je dati neke informacije pri samom dolasku. Pri tome se prvenstveno misli na informacije o check outu, paljenju i gašenju određenih aparata u stanu, kao što je to npr. grijanje, klima, mašina i ostalo u zavisnosti od onoga što objekta posjeduje. Potrebne su im također i informacije o najbližim trgovinama, trgovačkim centrima, prostorima za rekreaciju, zabavu i ostalo.

7. Propisne fotografije

Da bi potencijalni gosti dobili potpuni doživljaj kako izgleda vaša smještajna jedinica, potrebno je da su fotografije na prodajnim kanalima što realističnije i da ih ima što više po mogućnosti. Na taj način će gosti steći potpunu sliku o tome šta ih čeka kada dođu. Manjak fotografija može također negativno utjecati na mišljenje gostiju, posebno ako na istim ne postoji barem većina soba ili okućnice. Idealno bi bilo što više i iz što više perspektiva obuhvatiti objekat.

Uložiti novac u profesionalne fotografije objekta je uložen novac u veću popunjaste objekta što rezultira i većom zaradom na dugogodišnjem nivou.

8. Čistoća

Najbitnija stvar koju svaki gost želi jeste čist smještaj. Potrudite se da angažirate profesionalnu agenciju za čišćenje vašeg objekta. Međutim, s obzirom da se i najboljima dešavaju propusti, idealno bi bilo ukoliko je moguće da pregledate objekta prije dolaska novih gostiju i otklonite eventualne nedostatke.

Mostar Property Management surađuje sa profesionalno agencijom EkoHertz za čišćenje privatnih/poslovnih objekata na području Hercegovine.

Kroz 6 godina Mostar Property Management je ostvario prosječnu ocjenu tvrtke: 9,1/10, na temelju 1,377 recenzija za 55 objekata.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

 Mob: +387 63 035 427

 Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

 E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

  • Povećajte zaradu
  • Channel Manager
  •  Globalna prisutnost
  • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Šadrvan - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool
Villa Clea - Hit Booker - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Doček Nove 2024. godine u većim BiH gradovima
November 30, 2023
Airbnb ažuriranja za zimu 2023.
November 10, 2023
Kako održati popunjenost apartmana tijekom niske sezone 2023
November 6, 2023