fbpx
+387 63 035 427 Pošalji e-mail

Airbnb kao platforma za oglašavanje smještajnih objekata je u protekloj godini istraživala povratne informacije domaćina koji oglašavaju objekte na toj platformi.

Na osnovu toga napravili su izmjene kako bi poboljšali iskustvo ugošćavanja. Ažuriranja se odnose na kraj 2022. godine, ako i početak 2023. godine, ovisno o kojem dijelu svijeta se radi.

AirCover za domaćine

 1. AirCover nudi još više: AirCover za domaćine sada uključuje zaštitu za automobile i brodove koji su parkirani u okviru smještaja, kao i prošireno pokriće za umjetnine i dragocjenosti. Airbnb povećava zaštitu od oštećenja s 1 miliona USD na 3 miliona USD. Više o AirCover-u smo pisali u jednom od prethodnih članaka
 2. Verifikacija identiteta gostiju: Verifikacija identiteta je proširena na sve goste koji rezerviraju smještaj u 35 najtraženijih država i regija na Airbnbu, što predstavlja 90% svih rezervacija. Ovo će se  primijeniti na globalnom nivou početkom 2023. godine. Verifikacija identiteta gostiju je garant sigurnosti za domaćine, da se radi o stvarnim osobama i rezervacijama. Velik broj domaćina imao je iskustvo s prevarama i lažnim gostima.
 3. Provjera rezervacija: Airbnb razvija tehnologiju za provjeru rezervacija koja analizira oko stotinu faktora, kako bi označili rezervacije koje bi mogle uključivati neodobrene zabave ili dovesti do oštećenja imovine. Nakon uspješnog testa u Australiji, pokreću tehnologiju za provjeru rezervacija u SAD-u i Kanadi, te  će se globalno primjenjivati od početka 2023.
 4. Jednostavniji postupak nadoknade: Zahtjev za nadoknadu možete poslati u svega nekoliko koraka kroz Airbnb-ov Centar za Posredovanje (link)

Osnovna pravila za goste

 1. Veća odgovornost gostiju: Airbnb uvodi osnovna pravila za goste, novi skup primjenjivih standarda koji zahtijevaju od gostiju da poštuju smještaj i kućni red. Svi gosti će prihvatiti ova osnovna pravila prije nego što naprave rezervaciju. Goste će se obvezati na odgovornost putem sistema edukacije, suspenzijom i, ako je potrebno, uklanjanjem.

Poboljšanja sistema recenzija

 1. Detaljne recenzije gostiju: Domaćini će moći ostaviti više detalja nakon što netko boravi u njihovom smještaju i pročitati više informacija o gostima koje su ostavili drugi (prethodni) domaćini. Povratne informacije će podržati primjenu osnovnih pravila.
 2. Zaštita od neprijateljskih recenzija: Domaćini će moći osporiti svaku neprijateljski nastrojenu recenziju, bez obzira na to koliko je davno objavljena. Ovo uključuje recenzije gostiju koji ozbiljno prekrše standardni kućni red, organiziraju zabavu u objektu, oštete imovinu ili prekorače rok iz rezervacije.

Brza isplata

 1. Brža isplata: Brza isplata, novi način isplate, isporučuje novac domaćinu  u roku od 30 minuta nakon što ga Airbnb izda, čak i tokom praznika i vikenda. Brza isplata je ove godine dostupna u SAD-u uz naknadu od 1,5%, s ograničenjem od 15 USD po isplati. Airbnb planira da brza isplata u 2023. bude dostupna globalno.

Airbnb kategorije

 1. Alati za kategorije: Početkom 2023. godine, domaćini će moći provjeriti u kojoj se kategoriji nalazi njihov smještaj. Također će moći unijeti više detalja o karakteristikama svog smještaja kako bi on mogao biti uvršten u odgovarajuću kategoriju.

      10.Nove kategorije:

Airbnb je uveo sedam novih Airbnb kategorija kako bi gostima što više pomogao sa informacijama o smještaju:

 • Novo: Oglasi dodani na Airbnb u proteklih 10 tjedana
 • Popularno: Smještaji s visokim ocjenama koji ostvaruju više prikaza u odnosu na prethodni tjedan
 • Hanok smještaji: Tradicionalni korejski domovi izgrađeni od prirodnih materijala
 • Na vrhu svijeta: Smještaji u kojima gosti mogu odsjesti na nadmorskoj visini od oko 10.000 stopa, često sa zadivljujućim pogledom
 • Prilagođeno: Prostori za koje je potvrđeno da posjeduju karakteristike prilagođenog pristupa, kao što su putevi bez stepenica do ulaza za goste, spavaću sobu i kupatilo
 • Raj za djecu: Smještaji s košarkaškim terenima, prostorijama za igre, trampolinama, vodenim toboganima i još mnogo toga
 • Privatne sobe: Ova izmjena u kategoriji dijeljenih smještaja nudi 1,2 miliona lijepih i pristupačnih prostora svih vrsta, ne uključujući hotele


 

Godine i praksa donijeli su nam iskustvo i znanje u profesionalnom radu s Airbnb, oglašavanju objekata za iznajmljivanje. Ostvarujemo odlične rezultate i svake godine bilježimo sve veće zadovoljstvo naših gostiju. Naš Airbnb profil možete pogledati ovdje: Hit Booker Airbnb

 

Bilo da se već bavite izdavanjem ili ste novi u svemu ovome, mi smo tu da Vam pomognemo da uz minimalan trud maksimizirate svoju zaradu. Mostar Property Management  je agencija za iznajmljivanje apartmana koja okuplja tim stručnjaka koji će se pobrinuti o svemu, počevši od profesionalnih opisa i postavljanja na prodajne i rezervacijske kanale, do oglašavanja, komunikacije i brige o gostima, gdje se vodi računa o naplati smještaja, čišćenja i održavanja Vašeg objekta. Na Vama je samo da se opustite i uživate dok Vaša nekretnina donosi novac.

Ono što mi radimo je više od oglašavanja na web stranicama, mi znamo što je potrebno da vaš apartman, stan, kuća ili vila budu primijećeni.

Web: www.mostarpropertymanagement.com

 Mob: +387 63 035 427

 Viber/WhatsApp/Mob : +385 91 570 0104

 E-mail: info@mostarpropertymanagement.com

✅ Globalna prisutnost
✅ Channel manager
✅ Više rezervacija
✅ 24/7 podrška

logo mostar property management

 

 

 

Leave a Reply

Zašto raditi s nama?

 • Povećajte zaradu
 • Channel Manager
 •  Globalna prisutnost
 • Podrška  24/7

Neke od naših jedinica

Villa Vie - Hit Boker - Swimming pool
Villa Rosa - Hit Booker - pool
Villa Nera - etwa - pool


Imate pitanje?

Slobodno nam se javite, mi smo tu radi Vas.

+387 63 035 427

 info@mostarpropertymanagement.com

Za Vas besplatni savjeti

Korisni savjeti za uspješno iznajmljivanje apartmana. Budite u tijeku sa informacijama o aktualnim zakonima, novim svjetskim trendovima iz turizma te MPM novostima.

Potrebna Vam je tehnologija?

Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
Upute za registraciju i kategorizaciju privatnog smještaja u Trebinju 2024
April 10, 2024
prijava i registracija smještaja i gostiju
Prijavljivanje privatnog smještaja u Kantonu Sarajevo 2024
April 8, 2024
Oglašavanje i iznajmljivanje vila i kuća za odmor u Hercegovini 2024
April 5, 2024